El Barça va deixar enllestida l’eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei en derrotar l’Osca per 0-4 en el partit d’anada. Un duel en què els menys habituals van tenir minuts i en què el resultat va ser millor que el joc, ja que els aragonesos van tenir força oportunitats per batre un inspirat Ter Stegen.

La primera part va ser entretinguda. L'Osca, que ara mateix és segon al seu grup de Segona Divisió B, no va sortir a tancar-se sinó que va pressionar el Barça fins i tot a la seva àrea. Aquest fet va propiciar molts espais per les dues bandes que es van aprofitar. Els blaugrana disposaven d'un mig del camp tocador, amb Samper, Rakitic i Iniesta, que reapareixia, i el suport de Rafinha, amb la qual cosa quan s'arribava a la zona ampla hi havia perill.

Ter Stegen, que va ocupar el lloc que es pressuposava a Masip, va errar al minut 10 en un rebut amb els peus, la seva millor virtut. Va ser un ensurt, perquè només dos minuts després una falta a la frontal de l'àrea va ser magistralment transformada per Rakitic. Només quatre minuts més tard, els aragonesos deixen molts espais al darrere. Iniesta condueix un contraatac per a Pedro, aquest tria malament i cedeix de taló a Rakitic i el croat ho arregla deixant una pilota morta que Iniesta empalma a la xarxa amb una violència poc comuna.

El Barça va abaixar el ritme, tot i una ocasió de Munir, i l'Osca va posar a prova Ter Stegen. Va ser el davanter Guillem, primer amb un cop de colze a la cara en una falta lateral i després en finalitzar un contraatac portat per Josán. El seu xut va ser desviat amb el peu dret pel porter alemany.

En els últims deu minuts, però, l'Osca va notar el cansament. Rakitic va llançar una gran falta al pal i tres minuts més tard Pedro, novament amb un xut llunyà, va fer el tercer gol a la sortida d'un córner. Munir hauria pogut fer el quart abans del descans, però va rematar amb el genoll i de rebot a fora per poc en la seva millor ocasió del partit.

Menys encert

La segona meitat va tenir menys encert golejador però moltes ocasions, sobretot per a l’Osca, primer amb dos xuts de Tyronne i després amb un garbuix a l’àrea i un xut de Josán que Ter Stegen va saber desviar. El Barça es va acostar menys a la porteria de Dani Jiménez, però en una d’aquestes arribades va arribar el quart gol. Va ser amb un xut des de fora de l’àrea de Rafinha, que va establir el resultat definitiu.