El Barça es trobarà un altre cop al davant del Manchester City en els vuitens de la Lliga de Campions, en una eliminatòria que es repeteix ja que la temporada passada ambdós equips es van enfrontar en aquesta mateixa ronda. Els blaugrana, que en aquells moments entrenava del Tato Martino, es van imposar tant al matx d'anada a l'Etihad Stadium com en la tornada al Camp Nou. Els homes de Manuel Pellegrini ara es voldran prendre la revenja, tot i que depenen molt de l'estat de forma i físic de la seva principal arma sobre la gespa, l'argentí Kun Agüero.

L'exblaugrana Touré Yayá i David Silva continuen sent peces cabdals en una formació que confia en Hart sota els pals, el talent de Nasri o l'experiència en la defensa d'homes com Zabaleta o Kompany. Entre les principals novetats hi ha la del jove central francès Ellquim Mangala, la temporada passada al Porto, i que ha estat fitxat per 32 milions d'euros. La presència de Frank Lampard és una incògnita de cara a l'eliminatòria ja que l'exmigcampista del Chelsea està cedit pel New York City FC i a principi d'any s'hauria d'incorporar a la lliga nord-americana. Però el seu tècnic, el xilè Manuel Pellegrini, vol aconseguir que es quedi fins a final de la temporada.

Luis Enrique, l'entrenador del FC Barcelona, va definir el Manchester City com "un rival complicat". Per a l'asturià, "serà una eliminatòria ben equilibrada. El City té un bon bloc i s'ha reforçat, serà important que el febrer arribem en condicions el més òptimes possibles". Sobre Agüero va argumentar que "és entre els deu millors del món, no en tinc ni un sol dubte". Del seu col·lega Manuel Pellegrini va comentar que "en tots els clubs que ha dirigit ha demostrat el seu altíssim nivell".