El Barça buscarà avui una victòria davant la Reial Societat per seguir assetjant el líder, el Reial Madrid, i posar fi, a mé, la seva mala ratxa a Anoeta, on no ha guanyat -tres derrotes i un empat- en les últimes quatre temporades. El conjunt blaugrana no pot permetre's més ensopegades a la lliga i a més ha de millorar la seva imatge fora de casa, on li està costant més del compte guanyar.

A Màlaga i Getafe, per exemple, el Barça va ser incapaç de marcar un gol i a Almeria i València va suar d'allò més per endur-se els tres punts. Ara, viatja a Sant Sebastià amb un únic objectiu: començar el 2015 amb un triomf que dissipi alguns dels dubtes que ha generat l'equip a la primera meitat de la temporada. Per aconseguir-ho, el tècnic barcelonista, Luis Enrique, comptarà amb tots els seus efectius a excepció del lesionat Thomas Vermaelen, que encara no ha debutat amb el conjunt blaugrana.

Messi, Neymar i Dani Alves han estat els últims a incorporar-se -ho van fer divendres- als entrenaments, però els tres estan en condicions d'entrar a l'onze titular, segons va assegurar ahir el propi tècnic. El lateral brasiler se'n va anar de vacances amb una lesió muscular de la que està totalment recuperat, encara que no serà fins avui al matí quan Luis Enrique doni la llista de convocats, just abans de viatjar a terres basques. El d'Anoeta serà un partit especial per al porter Claudio Bravo, que torna per primera vegada a la qual va ser la seva casa durant vuit temporades.