El Barça va perdre una oportunitat d'or per recuperar el liderat de la lliga, ni que fos amb una jornada més disputada, en un camp que en els últims anys ha viscut grans desfetes. Anoeta no veu un triomf blaugrana des del 2007 i aquesta temporada ha estat territori vedat, també, per al Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid. El fet cert, però, és que la Reial és un equip molt justet i que un Barça normal hi hauria de guanyar amb facilitat. Ahir, però, Luis Enrique va llançar mitja part amb una altra alineació rara, com a Almeria, per exemple, i a la represa els tres davanters, aquells dels quals dependrà l'equip i segurament també el club durant el proper any, no van estar encertats. Desesperant el Barça, que cinc mesos després encara no sap a què juga.

Luis Enrique va fer una típica alineació de després de vacances. Els tres que van arribar més tard, Neymar, Messi i Alves, i dos dels habituals titulars, Piqué i Rakitic, a la banqueta i revolució total. El fet cert és que els blaugrana van intentar pressionar en la primera jugada, però una pilotada llarga sobre Vela ja va crear el caos en la parella Mascherano-Mathieu. El francès va cedir un córner evitable i, en aquesta jugada, va arribar el gol local. Després d'una sèrie de refusos la pilota acaba a la banda dreta i la centrada de Xabi Prieto és introduïda en planxa per Jordi Alba a la seva pròpia porteria. Segon autogol del defensa aquesta temporada.

Atac sense profunditat

Des d'aquest moment, monòleg blaugrana, però amb molt poca profunditat. Pedro i Munir es movien però no desbordaven i només les arribades des de segona línia de Montoya, ahir novament titular, desajustaven el mur donostiarra. Entre el minut 19 i el 31 el Barça va tenir les millora aproximacions, sobretot en una falta llançada massa alta per Xavi, un contraatac que va finalitzar amb un xut massa elevat de Pedro i una centrada del lateral de Viladecans a la qual no va arribar Munir.