L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, ha assegurat avui que el dia que els seus jugadors no el segueixin, deixarà la banqueta blaugrana, una circumstància que, segons ha dit, encara no s'ha produït.

En la prèvia del vital partit de demà contra l'Atlètic de Madrid, el tècnic asturià ha defensat els seus ajudants, en afirmar que "el responsable de tot allò dolent" és ell i ha subratllat que està "preparat per assimilar-ho".

"El dia que vegi que els meus jugadors no em segueixen, aquell dia ho deixo, i això encara no ha passat", ha asseverat Luis Enrique en una roda de premsa una mica tensa en la qual ha sortit del pas de les informacions sobre el seu futur a la banqueta del primer equip.

L'asturià ha preferit no "alimentar polèmiques" sobre el seu futur, si bé en ser preguntat sobre si se sent abonat per la directiva, s'ha mostrat una mica enigmàtic: "No es tracta de sentir-se abonat o no; es tracta de fer la meva feina".

I, en aquest sentit, el tècnic asturià ha afegit: "Em sento reforçat, optimista, amb moltes ganes i intento donar la millor versió de mi mateix".

En una compareixença marcada per la situació enrarida de l'equip i les especulacions sobre una suposada mala relació entre ell i l'estrella de l'equip, l'argentí Leo Messi, Luis Enrique ha dit sentir-se "centrat i motivat" en el que pot controlar.

Això no obstant, ha admès que existeix certa "tensió" a l'ambient, cosa que, segons ha pronosticat, acompanyarà l'equip al llarg de la temporada.

"Nosaltres som especialistes a adaptar-nos a la posició que sigui. La nostra afició també està cansada d'escoltar comentaris. El nostre objectiu és fer feliços els aficionats", ha afegit el tècnic.

Més contundent s'ha mostrat quan ha estat qüestionat pel paper del psicòleg de l'equip, Joaquín Valdés, en l'última setmana: "El màxim responsable sóc jo. Accepto d'una manera respectable qualsevol crítica, qualsevol situació, però és de bastant mal gust criticar els meus col·laboradors i auxiliars. M'agradaria que us centréssiu en mi. És de mal gust, bastant injust i no s'ho mereixen. El responsable de tot allò dolent sóc jo i estic preparat per assimilar-ho".

En una situació ambiental enrarida, el Barcelona rep demà l'Atlètic de Madrid, un rival que, segons el tècnic blaugrana, és "candidat a guanyar-ho tot".

"No són vulnerables, espero que sigui un partit similar als altres sis de la temporada passada, i espero que el resultat sigui diferent. Haurem d'atacar molt bé, amb molt ordre, evitar les transicions i vigilar en les ocasions a pilota parada", ha afegit.

No ha dubtat el tècnic asturià a alabar l'equip entrenat per Diego Simeone, de qui ha dit que "entre cometes va enganyar tothom" quan va assegurar al principi de temporada que el seu equip no era candidat a lluitar per aixecar tots els títols.

Amb vista a demà, Luis Enrique ha confirmat que Xavi Hernández, amb un trencament al soli, no entrarà en la convocatòria, mentre que ha explicat que aquesta setmana ha insistit "una mica més" en la tàctica per defensar les accions a pilota parada.

Tot això amb l'objectiu de recuperar la sendera de la victòria davant un rival directe en la classificació, si bé per al tècnic es tracta "de tres punts importants, però tres punts més".