Diuen que després de la tempesta arriba la calma, però qui va inventar aquesta frase no devia tenir ni idea de l'existència del ral·li Dakar. L'endemà de la impressionant jornada de retorn de Bolívia, amb la pluja, el fred, les avaries i les hipotèrmies que van provocar més d'un abandonament important i que van capgirar la classificació de motos del ral·li, ahir Marc Coma va poder conservar el liderat, però va veure com el portuguès Paulo Gonçalves és a prop i no donarà el braç a tòrcer fàcilment. El lusità va ser segon en l'etapa d'ahir, darrere del seu company i compatriota Hélder Rodrigues. Però el més important és que va aconseguir escurçar 3 minuts i 43 segons a l'actual campió. Avui, però, es giraran les tornes i l'avianès podrà perseguir Gonçalves. Si l'atrapa, li retallarà dos minuts que, amb només tres etapes davant, poden ser decisius.

Errada de navegació

En la jornada d'ahir, amb Barreda ja eliminat de la lluita pel títol a causa dels problemes del dia anterior, Coma arrencava des del novè lloc i cometia una petita errada a l'inici de l'especial, en una zona de dunes i molta boira a prop d'Iquique. Amb el pas dels quilòmetres, de tota manera, va anar recuperant el ritme i va salvar els mobles respecte de Gonçalves. Aquest tampoc no podia seguir el ritme de Rodrigues, però retallava una bona diferència al líder.

Superada la prova, ja a Calama, Coma explicava que "ha estat una jornada molt complicada. Al matí hi havia boira a les dunes i he comès una petita errada de navegació. Però l'etapa era llarga i he recuperat el ritme i la posició. En el tram final hi havia un altre moment en què es prioritzava la navegació. Costava de trobar un punt de control, però he gastat menys temps que els altres localitzant-lo. Al final estic content perquè ha sortit tot bé".