L'estació aranesa de Baqueira Beret va acollir ahir el Campionat Nacional de llarga distància d'esquí de fons en el que la igualadina Laura Orgué es va proclamar campiona en la categoria femenina després dacabar 12a a la classificació general.

Malgrat la copiosa nevada que va presidir tota la competició els organitzadors van treballar a fons perquè la prova es pogués disputar, decidint-se finalment per un recorregut alternatiu. En els 30 km de traçat la fondista catalana de l'equip de la RFEDI va marcar un temps de 2:02:53. La van seguir Mònica Sáez, de la Federació Aragonesa amb 2:07:09 i Maialen López, de la basca amb 2:08:00.

Després de la prova l'esquiadora catalana va comentar que "ha estat una bona cursa, crec que el recorregut alternatiu que han proposat ha estat bé encara que una mica monòton, però crec que s'havia de fer així perquè amb la poca visibilitat un circuit més llarg hauria estat difícil". Orgué va afegir que "estic contenta de competir als Pirineus, m'agrada poder combinar el calendari internacional FIS de Copa del Món amb carreres a casa". En la categoria masculina el guanyador va ser l'aragonès Diego Ruiz, campió absolut amb un temps final de 1:46:12. El podi el completaven dos aragonesos més, que en aquest cas van ser Pedro Quintana i Roberto Piqueras.