La nord-americana Serena Williams va abraçar per sisena vegada la copa Daphne Akhurst que la corona com a campiona del Gran Eslam d'Austràlia. La tennista va vèncer a la final la russa Maria Xarapova per 6-3 i 7-6 (5) i es converteix en la tercera jugadora amb més títols de Gran Eslam, dinou.

Serena, que avantatja ara 17-2 en el cara a cara particular amb la russa, va aclaparar per complet a Xarapova amb un demolidor servei en una hora i 51 minuts, aconseguint 18 aces davant els que Xarapova no va tenir resposta. Aquest és el 19è títol de Gran Eslam que aconsegueix Serena, de manera que supera a Martina Navratilova i Chris Evert, i se situa a tres de l'alemanya Steffi Graf, que amb 22 domina encara la història d'aquest esport pel qua fa a l'era Open. El rècord absolut el té Margaret Court, amb 24

Pel que fa a la final masculina d'avui, el britànic Andy Murray desafiarà per tercera vegada el serbi Novak Djokovic en terres australianes i buscarà el seu primer títol a Melbourne Park, on ha fracassat en les seves tres temptatives anteriors. Djokovic,que ja posseeix quatre títols del Gran Eslam australià, voldrà aconseguir la maneta contra un escocés que se li dóna d'allò més bé, ja que el seu duel particular de moment es resol 15-8 pel serbi.