El Barça saltarà aquesta tarda a la gespa del Camp Nou amb l'objectiu de sumar l'onzena victòria consecutiva i mantenir viva la persecució al Reial Madrid. Lluny queda ja la derrota davant la Reial Societat que va suposar un punt d'inflexió en un equip que, ara per ara, és viu en les tres competicions i espanta a tot aquell que se li posa per davant.

Una victòria avui, l'onzena consecutiva, igualaria una marca en poder del Barça de Pep Guardiola de la campanya 2008-09, la del triplet. Lluny queda, no obstant això, el rècord de victòries consecutives del club, en poder de Frank Rijkaard, qui en la temporada 2005-06 va liderar divuit victòries consecutives per a un equip que es va emportar la Lliga, la Champions i la Supercopa d'Espanya.

Després de la derrota a Anoeta el Barça és un altre equip. Ha encadenat deu victòries seguides, cinc en Lliga i cinc en Copa, ha retallat la distància del Reial Madrid a la taula i està a un pas de classificar-se per la final de la Copa del Rei. L'estat del seu trident de davanters marca la línia i entre Messi, Neymar i Luis Suárez han catapultat l'equip. Contra el Llevant, Messi complirà el seu partit número 300 en Lliga, en els que ha marcat 266 gols des que va debutar el 2004 contra de l'Espanyol.

En l'alineació de Luis Enrique hi haurà segurament una sèrie de canvis. Està confirmada per sanció la baixa de Dani Alves, la plaça del qual serà coberta per Adriano, la probable d'Andrés Iniesta, afectat d'una grip, i la de l'alemany Ter Stegen, habitual en partits de Copa i Champions, però que a la Lliga deixa la seva posició a Claudio Bravo. També podria tenir un descans Javier Mascherano, que va jugar de migcampista a la Copa, i fins i tot Rafinha. Per tot això, a la defensa, de l'alineació habitual es mantindria únicament Alba. Adriano per la dreta i Bartra i Mathieu a l'eix podrien tenir la seva oportunitat. A la medul·lar, Busquets tornarà al migcamp i compartiria zona amb Xavi i Rakitic.

El Llevant arriba al Camp Nou després d'haver trencat la seva mala ratxa en la passada jornada contra el Màlaga amb una victòria que va acabar amb gairebé dos mesos i mig sense guanyar en Lliga. Lucas Alcaraz, l'entrenador, va confessar que no té previst fer canvis i que "pot ser el mateix" que va vèncer el Màlaga