Un triple fallat per Rafa Martínez quan faltaven poc menys de 20 segons per al final del partit, i que hauria pogut establir el 82-81 al marcador, va ser l'última oportunitat que va tenir un molt combatiu València per derrotar el Barça en el primer partit dels quarts de final de la Copa. Els homes de Carles Duran van evitar que el seu poderós rival trenqués el partit i li va posar la por al cos al final, però l'encert des de la línia de tres barcelonista, amb 13 tirs encertats de 21 intents, i les anotacions d'Abrines, Doellman i Tomic van fer que es complís el pronòstic.

Els atacs es van imposar a les defenses en un inici molt igualat (13-13), però l'entrada a la pista de Pleiss i Hezonja, amb vuit punts del croat, van donar els primers avantatges als catalans (25-21) al final del primer període.

L'oposició de Dubljevic

De la banda del València, el pivot Dubljevic va posar en problemes la criticada línia interior, per la poca contundència, barcelonista. Gràcies a ell i a Harangody, l'equip aguantava, tot i que Tomic es va activar per donar vuit punts al seu equip, reduïts a sis al descans per Aguilar.

En la tornada a la pista, Doellman i Oleson van exemplificar l'encert exterior blaugrana. Abrines va allargar el bon moment dels seus, que guanyaven per 62-53 al minut 28. Però el València no es rendia i Dubljevic, de nou, va comprimir el marcador fins al 62-59. Va ser abans que Abrines, amb dos triples, i Navarro, amb una cistella, tornessin a disparar els seus fins als onze punts (70-59).

Aleshores van sorgir Rafa Martínez i Van Rossom per revitalitzar els seus. Tomic va tornar a situar deu punts, però el València va fer un parcial de 0-6 que hauria pogut créixer si Rafa Martínez no ha- gués errat el llançament de tres quan es trobava tot sol. Aleshores, Abrines va sentenciar des del tir lliure i el Barça va certificar una victòria treballada a l'espera de rival a la semifinal de demà.