El Reial Madrid va deixar escapar dos punts del Bernabéu davant d'un Vila-real que va actuar amb set homes no titulars a l'equip inicial i que va saber atacar quan tocava i defensar, de vegades de manera numantina, en els darrers minuts. El resultat deixa la diferència entre els madridistes i el Barça en dos punts, amb la qual cosa els blaugrana tornen a dependre d'ells per guanyar la lliga.

Segurament, veient l'alineació rival i venint d'una setmana sense partit europeu, el Madrid va iniciar el partit a veure-les venir i va estar a punt d'encaixar un gol quan Casillas va rebutjar un xut de Moreno i Carvajal va refusar de sota els pals una rematada de Moi Gómez. Fins al descans, el domini local va ser estèril i només un cop de cap de Varane va estar a punt de desequilibrar.

El gol va arribar a la represa, quan Eric Bailly, acabat d'arribar de l'Espanyol, va fer un clamorós penal per agafar Cristiano Ronaldo. El portuguès el va transformar. Semblava que la feina estava feta, però el Vila-real va caçar una contra, Kroos no va rebutjar bé i Gerard Moreno va empalar amb l'esquerra. Tot i una gran aturada de Casillas a rematada de Vietto de cap, els deu minuts finals van ser de setge blanc, amb aturada d'Asenjo a autorematada de Jaume Costa i cop de cap de Cristiano a fora, amb tot a favor.