L’entrevista a Carles Rexach que ahir publicava La Revista de Regió7 va tenir, en la jornada d’ahir, una gran repercussió en els mitjans de tot l’estat espanyol i europeus. En l’entrevista, firmada per Lluís Busquets, l’exjugador de 68 anys deia que «Pep Guardiola es va enfadar amb Tito Vilanova perquè ambdós tenien oferta per anar al Manchester després de l’any sabàtic». Rexach, que des del mes de gener forma part de la comissió tècnica del club al costat de l’italià Ariedo Braida, també tenia paraules per a Messi, Deulofeu i l’actual tècnic del Barça, Luis Enrique.

Sobre el rendiment de Messi en la temporada passada, declarava que «estava acostumat a dinar al club, i a reposar. Em sembla que l’any passat potser va menjar més pizzes de les que volia o calia».

De Gerard Deulofeu, cedit pel Barça al Sevilla, deia que «potser s’ho té un pèl massa cregut». Pel que fa a Luis Enrique, manifestava que «ell ha començat amb massa normes. Qui no s'entrena, no juga!; Veurem què passa si no s'entrena Messi i el necessita».

L’entrevista a Carles Rexach va ser publicada pel Diari de Girona (que és del mateix grup editorial de Regió7 en el seu Dominical del dia 22 de febrer i aquest dissabte la va reproduir aquest diari. Té el seu origen en el sopar tertúlia que es va celebrar el setembre passat a Barcelona, organitzat per un grup d’intel·lectuals gironins, i entre ells Lluís Busquets, que és catedràtic universitari de Filologia. Ahir, un cop els mitjans van esbombar les declaracions de Rexach, tant aquest com Busquets van oferir les seves versions.

Coincideixen ambdós que és la transcripció de la tertúlia amb un format d’entrevista, elaborada per Busquets. Aquest va afirmar ahir a Catalunya Ràdio que «Rexach ens va donar el vistiplau per publicar l’entrevista quan li vam comunicar, el mes d’octubre; li vam dur en mà. Vam fer-la amb l’Enric Calçada». L’entrevista no va ser publicada fins fa una setmana però Rexach ja era assessor de la junta quan va fer les afirmacions, tot i no ser encara a la comissió tècnica.

També a Catalunya Ràdio, ahir, Carles Rexach va afirmar que les «aquestes suposades declaracions s’han tret de context, em sap greu. Jo no vull polèmiques, una cosa és un comentari en un sopar i una de molt diferent una entrevista, jo fa sis mesos que no en concedeixo». Rexach va dir que «no recordo si vaig dir literalment tot això, però si veig el Messi o qualsevol altre cara a cara, no crec que hi hagi pas cap problema». Ahir, després del triomf a Granada, se li va preguntar a Luis Enrique per «les normes» que va esmentar Rexach i el tècnic s’ho va prendre amb humor: «jo l’única Norma que conec és la Duval». L’entrevista, a www.regio7.cat.