El davanter brasiler del FC Barcelona, Neymar Da Silva, haurà de declarar com a testimoni en el judici que estudia el seu fitxatge per part del FC Barcelona i pel qual s'acusa de frau fiscal al president Josep Maria Bartomeu, l'exmandatari en aquell moment Sandro Rosell i al propi club, segons ha informat aquest divendres la Cadena SER.

L'emissora, citant fonts jurídiques de la Secció Quarta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional, ha indicat que la Fiscalia proposarà la declaració del jugador blaugrana com a prova del procediment penal i que aquesta proposició de prova "s'acceptarà".

L'Audiència ha de determinar llavors la data per realitzar el judici oral amb Neymar, que haurà de personar-se al jutjat i la citació obeeix al fet que va signar de la seva pròpia mà nou dels tretze contractes amb els que, suposadament, es va fraccionar el seu fitxatge, assenyala la SER.

La Fiscalia sol·licitarà la declaració de set testimonis per a un judici que podria celebrar-se a la tardor, segons fonts jurídiques consultades per la cadena de ràdio, que van apuntar que els terminis de revisió dels recursos presentats pel FC Barcelona poden concloure al voltant d'aquest juny i que l'assenyalament de la vista oral tindrà lloc per després de l'estiu perquè es tracta d'un judici de "escassa complexitat i pocs acusats".

Després de les declaracions de Bartomeu, Rosell i membres del FC Barcelona com a entitat jurídica, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va sol·licitar penes de dos anys i tres mesos de presó per al primer i de set anys i mig per al seu antecessor en el càrrec per un frau fiscal de més de 13 milions d'euros que presumptament haurien comès en el fitxatge de Neymar.

A més, va reclamar per als dos mandataris i per al club com a persona jurídica multes i indemnitzacions per responsabilitat civil que superen els 62,6 milions d'euros. Al Barça com a persona jurídica li imputa els tres delictes contra la Hisenda Pública atribuïts als seus dirigents i reclama que pagui multes per valor de 22,2 milions d'euros, a raó de 4,8 pel que va deixar de tributar el 2011; 13,5 pels impagaments corresponents a 2013; i 3,8 pels relatius a l'exercici fiscal de 2014.