El Barça va oferir una golejada d'escàndol per donar un pas més cap al títol final de lliga i agafar confiança de cara a les semifinals de la Champions League, que començaran dimecres. Però la jornada no va poder ser completa pels de Luis Enrique ja que el Reial Madrid va complir amb bona nota el difícil desplaçament a Sevilla i segueixen a dos punts del Barça. La victòria per 0-8 va consumar el descens del Còrdova en un partit en què hi va haver gols per tothom, sobretot per Suárez, autor d'un hat-trick, i Messi, que va anotar dues dianes.

Luis Enrique no volia sorpreses al camp del cuer de la lliga, el Còrdova, per això el tècnic asturià va fer sortir l'equip de gala per sumar tres punts vitals de cara al títol final. El primer avís del Barça, fruit del primer error defensiu local, va arribar ràpid. Al minut dos la defensa andalusa va fer bona una centrada d'Alves i Neymar va estar a punt de convertir-la en l'1-0, però la rematada va escapar-se per sobre de la porteria de Carlos. El plantejament del Còrdova era tan defensiu que Piqué i Mascherano tenien via lliure per superar la línia de mig camp. Els deu jugadors blaugrana vivien en camp local, però la defensa del Còrdova estava ordenada i tancava el pas a qualsevol jugada del trident del Barça.

Insistint per dins

El Còrdova es limitava a esperar i centrava les seves energies a construir contraatacs que no reeixien. El Barça, per la seva banda, començava a frustrar-se. Les combinacions impossibles per poder entrar amb la pilota controlada dins l'àrea eren infructuoses. Messi es resistia a deixar-ho d'intentar, i convençut que el gol havia d'arribar pel mig del mur defensiu cordovès va driblar tres jugadors i va plantar-se sol davant Carlos, però el xut que va enviar va ser massa fluix.

Si per dins no entrava, tocava intentar-ho per fora. Messi, endarrerit a la zona de tres quarts, com ja ens té acostumats, va servir una magnífica passada en profunditat al cor de l'àrea. Neymar es va avançar a la sortida del porter Carlos i va rematar a porteria, però la pilota va impactar contra el pal. Cinc minuts més tard Messi tornava a repetir la passada per sobre la defensa del Còrdova, aquest cop amb bon final. El destinatari va ser Rakitic, que, entrant des de l'esquerra, va afusellar la porteria andalusa per situar el 0-1. El gol relaxava els ànims i, fruit d'això, el Barça va deixar encarrilat el partit. Igual que la primera diana, el 0-2 també va néixer des de fora l'àrea. Iniesta va enviar una passada a Suárez i l'uruguaià, més ràpid que els seus defenses, va marcar el primer dels seus tres gols de la tarda.

Sense treva

Si el partit encara no estava decidit, Messi es va encarregar d'arreglar-ho al minut u de la segona part. Centrada d'Alves des de la dreta i Messi, venint en velocitat des de darrere, va rematar de cap amb potència per marcar el 0-3. El partit estava absolutament trencat i va derivar en un festival golejador, un malson que els seguidors del Còrdova tardaran a oblidar. Suárez en volia més, i ahir totes les centrades d'Alves anaven en bona direcció. L'uruguaià va pentinar de cap l'esfèrica servida pel lateral brasiler i va fer inútil l'estirada del porter Carlos, impotent davant la sagnia del seu equip. Suárez hauria pogut completar el hat-trick uns minuts després, però la rematada a dos metres de la porteria va sortir fora de molt poc.

Tot pensant en el Bayern

Luis Enrique va introduir els canvis de Xavi, Mathieu i Pedro per refrescar el seu equip amb vista a l'eliminatòria contra el Bayern Munic, dimecres vinent. Pel cantó andalús, Ekeng va substituir Luso, i tot just entrar al terreny de joc va poder marcar el gol de l'honor per al quadre local, però Bravo va evitar-ho amb una estirada sensacional. Per uns minuts semblava que la gana de gol dels jugadors del Barça es refredava, però Piqué va evitar-ho amb una gran rematada de cap després d'un servei de córner tret per Rakitic; 0-5. Amb Xavi al camp, el Barça va aconseguir mantenir la frescor del joc i l'ambició de gol, per això encara el marcador estava lluny de tancar-se. El Còrdova ja tenia els dos peus a segona divisió, és per això que ja feia estona que havia abaixat els braços.

Messi consola Neymar

El Barça encara tenia assumptes pendents: Messi volia agafar avantatge a Cristiano Ronaldo en la cursa pel pitxitxi i Neymar, negat de cara a porteria durant tota la tarda, tenia ganes de marcar. Tots els blaugrana van marxar contents de El Arcángel i Messi va anotar el seu gol número 40 de la lliga. El número 41 hauria pogut arribar quatre minuts més tard, quan Neymar va provocar un penal. Messi, que és l'encarregat de xutar les penes màximes i que està immers en la lluita pel pitxitxi, va cedir el llençament al brasiler, que no va errar l'ocasió per anotar el seu gol número 21. Qui sí que volia el seu primer hat-trick amb la samarreta del Barça era Luis Suárez, que no va perdonar i va tancar la golejada. Així doncs, l'equip de Luis Enrique es manté líder però encara haurà de viure tres finals per proclamar-se campió.