Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) ha guanyat amb autoritat el Gran Premi d'Espanya de MotoGP que s'ha disputat avui al circuit de Jerez de la Frontera en dominar el circuit des de la primera a l'última volta i amb això puja a la tercera posició del mundial.

Lorenzo ha marcat el ritme durant la carrera des del mateix moment en què s'ha apagat el semàfor, i l'han acompanyat al podi de Jerez de la Frontera el també català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) i l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1).

Ni Jorge Lorenzo, que ha rodat 27 segons més ràpid que la carrera de 2014, ni Marc Márquez han fallat en el moment de la sortida, el que sí que li ha passat a l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP15), mentre que Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1) ha aprofitat la seva oportunitat i s'ha colat fins a la tercera posició, per davant del també italià Valentino Rossi.

Iannone ha estat el primer dels pilots de cap que ha passat de ser candidat a la victòria a lluitar per la desena posició després d'una pèssima sortida, potser propiciada per alguna fallada tècnica, que l'han fet veure superat per no pocs rivals, si bé al final ha aconseguit el sisè lloc.

Lorenzo, autor del millor temps d'entrenaments i nou rècord del circuit, ha protagonitzat la primera volta ràpida de carrera en el segon gir, amb un temps d'1: 38.735, que ja era també nou rècord, però amb això no ha aconseguit que Márquez perdés ni una mica de terreny i s'ha mantingut aquí, ferm en la segona posició, enganxat després del rebuf de la Yamaha.

Márquez que tal com va explicar ahir ha pres un calmant per suportar el dolor de la fractura del seu dit petit de la mà esquerra durant les 27 voltes de carrera, s'ha enganxat a l'estela de Jorge Lorenzo i tots dos s'han distanciat fins a gairebé dos segons a la tercera volta que fa a Valentino Rossi, que en aquest gir ha superat a Pol Espargaró per situar-se tercer.

A poc a poc i amb un ritme molt constant, Jorge Lorenzo ha anat obrint forat sobre un Marc Márquez que ha donat per bona la segona posició, sabedor de les seves limitacions físiques, però amb l'amenaça certa que per darrere s'anava acostant novament, com a Argentina , dècima a dècima, l'italià Valentino Rossi.

Després Rossi, Pol Espargaró i el britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V) s'han embrancat en la seva particular lluita per la quarta posició, amb Aleix Espargaró i el seu Suzuki GSX-RR sisens, just per davant d'Andrea Iannone, reposat ja dels seus problemes inicials.

La cursa, literalment, l'ha sentenciat Jorge Lorenzo amb el ritme que ha imposat davant dels seus rivals, que no han pogut seguir-lo, si bé el campió del món de Repsol Honda ha estat capaç d'aguantar l'atac de Valentino Rossi, que ha arribat a col·locar-se a 1, 3 del espanyol, però a partir d'aquest moment i amb cinc voltes fins al final de carrera el doble campió del món de Repsol Honda ha sapigut aguantar perfectament la pressió.

Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14), líder de la categoria "Open", ha encapçalat un grup que ha arribat a ser de fins a set pilots i en el qual també es trobaven els seus compatriotes Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) i Álvaro Bautista (Aprilia RS -GP), que ha lluitat per la dotzena posició del gran premi, si bé amb el pas de les voltes el grup s'ha fraccionat.

Sota la bandera de quadres, Pol Espargaró ha acabat cinquè, amb el seu germà Aleix en la setena posició, el segon pilot de Suzuki, Maverick Viñales, onzè, i Hector Barberá i Álvaro Bautista en unes més que meritòries catorzena i següent posició, respectivament, sobre les seves Ducati i Aprilia.

Folger s'imposa en Moto 2

Kent suma la seva tercera victòria consecutiva en Moto3 i és més líder

El britànic Danny Kent (Honda) ha sumat la seva tercera victòria consecutiva en imposar-se per la mínima al Gran Premi d'Espanya de Moto3 que avui, diumenge, s'ha disputat al circuit de Jerez de la Frontera.

Kent és el primer britànic que guanya tres carreres consecutives en qualsevol categoria, des que ho va aconseguir el 1977 el seu compatriota Barry Sheene en els 500 cc

L'han acompanyat al podi el portuguès Miguel Oliveira (KTM) i el sud-africà Brad Binder (KTM). El britànic té ara 91 punts, 31 més que el seu immediat perseguidor, l'espanyol Efrén Vazquez (Honda), que ha estat cinquè a Jerez.

Jorge Navarro ha estat vuitè, amb Isaac Viñales onzè, Jorge Martín (Mahindra) catorzè, Juanfran Guevara (Mahindra) vintè, i la fèmina Anna Carrasco (KTM), que ha rodat gairebé en tot moment per darrere en la classificació, 27a.