Pep Guardiola va intentar amagar les seves emocions el dia que va tornar com a entrenador rival al Camp Nou. Va ser per fer la roda de premsa prèvia a l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions, que es disputa aquesta nit. No va evitar cap tema, va dir que les lesions no han de ser cap excusa i, amb l'habilitat habitual, va intentar abocar tota la pressió de l'eliminatòria cap a un Leo Messi que ahir va fer la primera aparició davant dels mitjans, sense marca comercial pel mig, en els últims dos anys.

El santpedorenc va afirmar que «és fantàstic tornar. És un partit molt especial perquè he passat molts anys a aquesta casa, però ara sóc tècnic del Bayern i he de donar el millor. No estic aquí per a homenatges, sinó per portar l'equip a la final». L'entrenador dels bavaresos va dir que tot l'ambient que hi haurà avui a l'estadi «no m'ha despistat ni una mica sobre allò que he de fer».

Després de les bones paraules, va passar immediatament a analitzar el rival i a parlar de l'estrella de l'adversari, el seu principal maldecap avui. Segons ell, «no hi ha defensa que pugui parar Messi. És impossible. Els he dit als meus jugadors que Messi no s'atura. En el seu estat, no. En els últims mesos és imparable. És massa bo, cal estar-hi a prop i intentar que no rebi la pilota, però el talent d'aquesta magnitud no es defensa».

Pel que fa al seu equip, no va voler revelar si comptarà amb Benatia i Lewandowski, els seus principals dubtes, i preguntat sobre quantes vegades ha canviat de tàctica pensant en aquest partit va respondre que «tenia una idea al principi i he canviat algunes coses perquè he vist el Barça més cops».

La motivació de l’argentí

No és normal que Messi parli abans dels partits i el fet que ahir aparegués dóna idea de la importància que dóna a l'enfrontament. Ahir va voler deixar clar que «tant el Barça com el Bayern són dos equips molt grans, amb molta història i amb plantilles molt importants. Encara que tin-guin jugadors lesionats, això no pot servir d'excusa». Així, l'argentí va recordar que «no ho va servir per a nosaltres fa dos anys [quan van perdre per un global de 7-0] i crec que tampoc no ha de passar amb ells».

Pel que fa al seu exentrenador, Messi va desvelar que «des que se'n va anar crec que hem coincidit només una vegada en una gala de la FIFA, però quan va ser aquí vam tenir una relació molt bona i vaig aprendre'n molt. Si em coneix bé? Crec que no només a mi, sinó a tots, i fins i tot als que no van estar amb ell perquè és un entrenador que ho estudia tot. Però nosaltres també el coneixem a ell».

Fins i tot Messi va parlar de Luis Enrique i dels problemes que havien tingut. «Al seu moment ja ho vaig aclarir, després del que va passar ja no vam tenir cap més problema. La nostra relació és bona, la normal que té ell amb la resta de companys».

Precisament, el tècnic asturià va ser clar en dir que «el Bayern és un equip prou potent per no notar les baixes. Han tingut aquest problema durant bastants mesos però la seva perillositat és la mateixa». Respecte de Guardiola va admetre que «coneixent-lo pot haver-hi novetats i es poden produir sorpreses que et poden complicar la vida, però intentarem solucionar-ho».