La Sala social de l'Audiència Nacional ha citat el dimecres dia 13 a les parts implicades en el conflicte del futbol per decidir sobre la mesura cautelar sol·licitada per la Lliga de Futbol Professional (LFP), després de la suspensió indefinida de la competició anunciada per la Federació.

La vista està fixada per les 10.30 hores, després de la demanda presentada el passat dia 8 pel president de la LFP, Javier Tebas, en la qual va sol·licitar la suspensió cautelar de la vaga, perquè en la seva opinió "és il·legal", ja que "no s'ha incomplit res del conveni col·lectiu".

La LFP celebra aquest dilluns una assemblea general extraordinària en la qual abordarà també la situació, després de la comunicació de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) sobre la suspensió indefinida de totes les competicions davant l'anunci de vaga fet per l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), recolzada pels entrenadors, els àrbitres i les territorials.

El Govern defensa el decret

Miguel Cardenal, secretari d'Estat per a l'Esport, va assegurar que el Reial decret Llei sobre els drets de televisió, aprovat el passat 30 d'abril pel Consell de Ministres, "reuneix tots els requisits que es van demandar" i va instar a les parts convocants de la vaga a partir del 16 de maig a "arribar a un acord".

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), després de reunir-se en Junta Directiva, va anunciar el passat 6 de maig, i secundada per l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), la suspensió indefinida de totes les competicions a partir del dia 16 per la seva disconformitat amb el Reial decret Llei sobre la comercialització dels drets audiovisuals del futbol.

"Al que convidem a les parts que tenen algun punt de disconformitat és al fet que arribin a un punt d'acord. És una llei que han demanat insistentment totes les parts i que han requerit tots els agents del futbol", va dir aquest dilluns Cardenal, després d'inaugurar la Jornada 'Els fons d'inversió en el futbol', en el Col·legi d'Advocats de Madrid.

Per a Cardenal, la llei aprovada "reuneix tots els requisits que es van demandar i és solidària, extraordinàriament solidària amb el futbol aficionat, al que van dedicades unes partides del futbol professional molt grans".

"És una Llei molt bona per als futbolistes, ja que dóna dret a la Seguretat Social als futbolistes de Primera Divisió i als jugadors de Segona B. A més, aportarà molts recursos als equips que menys tenen ara", va confessar.

El secretari d'Estat per a l'Esport va defensar el text aprovat i va instar a les parts no conformes a valorar les bones crítiques que està tenint la Llei a la premsa internacional.