Joan Carrillo (Monistrol de Montserrat, 1968) ha tancat la seva primera temporada com a entrenador principal del Videoton hongarès amb la segona lliga de la història del club, un subcampionat de Copa i la classificació per a les prèvies de la Lliga de Campions. No pot gaudir gaire de l´èxit. Cal preparar un futur que es presenta apassionant, però també incert, per la situació d´inferioritat econòmica de la seva entitat respecte de les grans del país magiar.

Regió7 ha parlat amb Carrillo. A l'edició en paper en pots trobar una llarga entrevista -també a Orbyt- de la qual n'extraiem algunes de les seves narracions més destacades.

Sobre el títol i el subcampionat de copa

«Hem tancat l´any amb una part del premi. Hem hagut de lluitar contra un equip que aquí és una potència, com el Ferencvaros, sobre el qual tenim més de deu punts d´avantatge a la lliga i jugant amb set jugadors hongaresos cada partit».

La temporada no ha estat fàcil

«Hem superat bastants inconvenients, com ara el de disposar d´una plantilla curta i fent apostes per jugadors sobre els quals tenim expectatives de futur».

L'any vinent, l'equip tindrà un lloc a la Champions

«El fet de tornar-la a jugar representa una gran oportunitat per al club de poder créixer, i ara la meva preocupació és que ho pu-guem fer de la manera correcta. Aquí els aficionats estan molt animats i ser a la Champions representa una gran oportunitat que hem d´aprofitar».

Les claus del títol

«Hem imposat una filosofia de cuidar més la pilota, jugar més en combinació amb transicions ràpides. A més, hem destacat per la seguretat defensiva, hem rebut alguns gols en els últims partits, en què ja no ens jugàvem res, però fins llavors gairebé no ens en feien».

Sobre la seva situació contractual té

«El meu contracte es renovava automàticament un any més per haver entrat a la competició europea, per tant continuo. Ara estic a l´expectativa per veure quin projecte es fa i quin equip podem muntar de cara a la temporada que ve. Reitero que la meva preocupació és no deixar passar el tren que ens passa per davant. Estic a l´expectativa per veure quin projecte podem arribar a fer».