El Sevilla va repetir títol de la Lliga Europa en un duel apassionant resolt gràcies a l'encert del colombià Bacca. Els andalusos es converteixen en l'equip amb més Copes de la UEFA, un total de quatre, superant l'Inter, la Juventus i el Liverpool, i es van classificar per a la propera Lliga de Campions, en un duel que va tenir l'ensurt del desmai del brasiler del Dnipro Matheus al minut 88 de l'enfrontament, després d'un cop de cap. A l'hora de tancar edició semblava que no hi havia conseqüències greus.

La primera part va ser fantàstica, tant de joc com d'intensitat, i es va dividir en dos trams clarament diferenciats. En la primera mitja hora el Sevilla va pressionar bé i va sotmetre el seu rival, tot i que va haver de remar a contra corrent des del minut 7. Una pilota llarga dels ucraïnesos buscant Kalinic va ser tocada pel davanter croat. L'esfèrica va caure a la banda dreta, on la va recollir Matheus, que va fer una centrada perfecta perquè el mateix Kalinic, que havia seguit l'acció, rematés de cap a la xarxa.

Reacció dels dos equips

Els minuts següents van ser de domini total del conjunt d'Unai Emery, que no es va enfonsar i va tenir cinc arribades en un quart d'hora. Les més clares van ser un cop de cap de Krychowiak i un xut de Reyes, en el servei ràpid d'una falta, que va bloquejar Kankava. Del córner va arribar el gol. Bacca rep la pilota, l'aguanta i la deixa de cara perquè Krychowiak, l'únic polonès damunt de la gespa de Varsòvia, superi Boyko amb un xut ràpid i centrat.

Només tres minuts després arriba l'1-2. Reyes rep una pilota en transició i veu la desmarcada de Bacca. Li fa una passada perfecta i el colombià evita el porter i anota el segon gol sevillista.

Amb tot a favor, però, els andalusos van precipitar-se i van permetre al Dnipro entrar al partit. Konoplyanka va avisar amb un xut col·locat al qual va respondre Rico amb una gran aturada. El porter, però, no va poder evitar el 2-2. Una falta de Kolodziejczak és llançada magistralment per Rotan per damunt de la barrera per restablir l'empat.

La represa va veure la pressió del Dnipro a l'inici, amb arribades de Konoplyanka, però el Sevilla va tornar a prendre el pols al partit a partir dels vint minuts i va resoldre la final quan Vitolo va caçar una pilota morta a la frontal de l'àrea i la va cedir a Bacca, que, amb sang freda, va afusellar Boyko. En la resta del partit, el Dnipro ja va semblar que no tenia forces per arribar amb claredat a la porteria de Sergio Rico i, fins i tot, Coke hauria pogut sentenciar abans.