«No estic preparant dues finals; n'estic preparant només una, la de demà (per avui)», va advertir el tècnic del Barcelona, Luis Enrique Martínez, quan se li va recordar que en set dies es juga, no només el títol de la Copa del Rei, sinó també el de la Lliga de Campions.

Per a Luis Enrique, al seu cap «ara mateix només hi ha l'Athletic», un equip que, segons la seva opinió, és «dels més incòmodes que hi pot haver, perquè contínuament et pressiona, et disputa la pilota i no et regala res». Ni tan sols considera la Champions més important que la Copa: «No posaria un títol per damunt d'un altre. És indubtable que un títol europeu té una connotació diferent. Però això és un altre títol, són oportunitats que passen i els jugadors saben que aquestes oportunitats cal aprofitar-les». A més, el tècnic asturià va deixar clar que aquesta setmana no es juga el triplet. «De moment, em jugo el doblet. Només penso en el rival de demà. Conec el calcio, conec el Juventus, però incidirem en això a partir de la setmana que ve», va apuntar.

Luis Enrique creu que aquesta final de Copa té «al·licients especials» com jugar-la al Camp Nou. «Encara que sigui una final i sigui una atmosfera diferent perquè es converteix en un estadi neutral, no deixa de ser el nostre estadi», va recordar. Encara que també va alertar que «la història està plena de casos en els quals un equip ha jugat la final al seu estadi ha perdut» i que, per tant, «això no és garantia de res».

Igualment, Luis Enrique reconeix que a l'estadi blaugrana avui poden ser majoria els seguidors blanc-i-vermells, «perquè la de l'Athletic és una de les aficions que més gent sol portar als desplaçaments». Però també confia que «els aficionats del Barça que vinguin es facin notar moltíssim». També va deixar clar Luis Enrique que els seus homes no cometran l'error de pensar que la final està guanyada: «Encara que ens donin com a favorits, els meus jugadors no van amb aquesta suficiència. Estar pensant en la final de Champions? No hem comès aquest error en cap moment de la temporada i no el cometrem abans d'una final».