El Barça goleja l’altre Madrid i ja té el títol de Lliga a punt

Les blaugrana vencen 8 a 0 en el partit ajornat, i seran campiones si guanyen dissabte a Granada

Alèxia Putellas celebra el 0 a 1 que iniciaria la golejada | ALEJANDRO GARCIA

Alèxia Putellas celebra el 0 a 1 que iniciaria la golejada | ALEJANDRO GARCIA / j.b.p.

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

El FC Barcelona es proclamarà campió de la Lliga espanyola aquest dissabte que ve si guanya a Granada. Les blaugrana es van deixar el títol a punt després de golejar el Madrid CFF a l’Estadi Johan Cruff per 8 a 0, en el partit corresponent a la 25 de la Lliga F, que va quedar ajornat pel partit de semifinals de la Lliga de Campions de les blaugrana.

El Barça no va notar ni l’esforç, ni l’eufòria de l’eliminatòria contra el Chelsea de dissabte. Ni tampoc els canvis que va introduir Jonatán Giráldez a l’alineació. Les futbolistes menys habituals van enllestir el partit de seguida. Al minut 7, Alèxia va fer el primer en culminar una combinació al primer toc amb Patri i Pina, que la va deixar sola a la frontal de l’àrea.

I, a partir d’aquí, domini abassegador de les blaugrana, que tampoc tenien dficultats per aturar els pocs contracops que les madrilenyes eren capaces de muntar. Treball impecable de Jana i Martina, que ahir cobrien el centre de la defensa, amb Marta Torrejón i Brugts als laterals.

A la mitja part, el marcador ja era de 5 a 0. A més d’Alèxia, van marcar Mariona, Pina, Vicky i Brugts. Als tres minuts de la represa, Marta Torrejón va ser el 6 a 0 en rematar, gairebé sense voler, un córner. Es veia a venir que la golejada seria històrica. I és que, tot i abaixar el ritme, ni van perdre el domini i ni van deixar de crear ocasions i forçar a Ulloa a lluir-se amb intervencions de mèrit.

El Barça havia fet sis gols amb sis jugadores diferents. Era difícil que, si en marcaven algun més, alguna no repetís. Va ser Marta Torrejón que, aquesta vegada sí, va rematar de cap amb tota la intenció des del punt de penal una bona centrada des de la dreta de Brugts. El 8 a 0 el va fer Ona.

Tot i que les madrilenyes van buscar el gol que se’n diu de l’honor, no se’n van sortir. De fet, a penes van obligar Sandra Paños a estirar-se.

Amb els 3 punts sumats, les blaugrana en tenen 73, 12 més que Reial Madrid, amb 15 per jugar-se. Si guanyen dissabte a Granada, seran campiones.