El dissabte 18 de juliol va ser la data triada per la comissió gestora del FC Barcelona per establir les eleccions a la presidència del club, anunciades el gener passat pel ja exmàxim mandatari, Josep Maria Bartomeu, i que s'avancen un any al moment en què tocaven. El president de la comissió gestora, Ramon Adell, va fer públic ahir el dia en què els socis tenen cita amb les urnes i que va resultar fins a cert punt una sorpresa, ja que els últims anys s'havien fet sempre en diumenge i s'apostava que seria l'endemà, el dia 19.

Facilitat de desplaçament

Adell va explicar que la "recomanació era fer les eleccions en un dia de partit, però considerem que s'han de fer com més aviat millor per no allargar aquest període d'interinitat de govern al club". Sobre la data, pensa que és la millor d'entre les de període estival, ja que "els dissabtes els comerços de Barcelona són oberts i encara hi pot haver gent que no marxa de vacances, o que surt fora un dia festiu com diumenge". L'horari de les eleccions serà entre les nou del matí i les nou del vespre.

En aquest sentit, la voluntat de la junta, creada dimarts a la tarda després de l'última reunió extraordinària de la directiva sortint, és que el màxim nombre de persones possible pugui anar a votar. Fins i tot es va parlar de l'habilitació d'autocars per a tots aquells que s'hagin de desplaçar des de fora de la ciutat. Cal recordar que el vot en les eleccions blaugrana és únicament presencial, que no es pot fer per correu.

Firmes per passar el tall

Respecte al nombre de suports que hauran de reunir els aspirants a ser presidents per convertir-se en candidats, la quantitat és de 2.534 firmes, per a la qual cosa disposaran de temps fins al 4 de juliol. Un altre aspecte destacat és que les votacions es faran a l'esplanada entre el gol sud i la tribuna del Camp Nou, al mateix lloc del referèndum per a l'ampliació de l'estadi.

A partir del dia 19 de juliol, les diferents precandidatures que s'hagin de formalitzar podran demanar les paperetes per recollir el suport dels socis. El club els en dispensarà el doble de les necessàries, 5.068. Si en volen més, les hauran de pagar. Un cop validades, aquelles que aconsegueixin la xifra mínima es convertiran en candidatures. La mesa té tres dies per fer aquest procés, tot i que Adell va dir ahir que l'intentarà escurçar.

De moment, han anunciat la precandidatura Toni Freixa, Agustí Benedito, Josep Maria Bartomeu, Jordi Majó i Jordi Farré, i s'espera que durant els propers dies Joan Laporta faci públic quina decisió ha pres.