Segueix-nos a les xarxes socials:

El Tour de França arriba a la primera jornada de descans amb tot per decidir

Chris Froome i Tejay Van Garderen es presenten a les etapes de muntanya amb una lleugera avantatge respecte als seus principals rivals

El Tour de França arriba a la primera jornada de descans amb tot per decidirSebastien Nogier

La 102ª edició del Tour de França ha tancat la primera part de la competició i ha arribat a la primera jornada de descans. La caravana de la carrera francesa afronta avui dilluns un merescut dia de recuperació a la ciutat de Pau.

Les nou etapes inicials disputades s'han caracteritzat pel nerviosisme del pilot i per les caigudes que han afectat a múltiples corredors. Vent, pluja, ventalls, esprints i xocs han posat emoció a nou jornades frenètiques. Tot i això, a diferència del Tour 2014, cap favorit principal ha abandonat i s'espera un batalla intensa amb l'arribada de l'alta muntanya, que serà omnipresent fins a l'última pedalada a París.

Chris Froome és el gran candidat al tro de la Grande Boucle. El britànic ha estat el millor i ha sortit vestit de groc d'una setmana complicada. Per sensacions i domini, el de Sky es presenta com l'home a batre. L'altre líder d'equip que ha acabat destacant a la classificació és l'americà Tejay Van Garderen. El de BMC, equip que ahir es va imposar a la contarellotge per equips, pot ser la sensació i explotar definitivament com a home a tenir en compte a les grans voltes del calendari ciclista.

Darrere de Froome i Van Garderen arriba el madrileny Alberto Contador. El ciclista espanyol és a 1' 03'' de Chris Froome i haurà de passar a l'ofensiva en el terreny que més el beneficia, la muntanya. En una situació similar hi ha l'escarbat Nairo Quintana. El jove colombià espera ansiós l'arribada de les pendents del Pirineus per començar a ensenyar les seves armes. Quintana es troba a gairebé dos minuts de Froome a la classificació general.

Més difícil ho tindrà el defensor del títol. L'italià Vincenzo Nibali no ha tingut sort i ha patit punxades, caigudes i defalliments que li han fet perdre més temps de l'esperat. Tot i lluir-se a l'etapa de les llambordes, Nibali es troba a 2' 22'' del "maillot" groc. El gran perjudicat de la primera setmana és el català "Purito" Rodríguez. Tot i guanyar una etapa al Mur de Huy, l'equip del de Parets del Vallès va realitzar una contrarellotge per equips nefasta. El "Purito" és el 18e a la general, a 3' 52'' del líder.

Contador, Nibali, Quintana i "Purito" han de reaccionar si no volen veure com Froome s'adjudica el seu segon Tour de França. Per tant doncs, hauran d'atacar per posar en dificultats al potent equip Sky i el seu líder. El terreny per fer-ho serà ideal, arriben les muntanyes.

L'hora de la veritat

El Tour de França 2015 arriba al seu terreny més decisiu, la muntanya. Allà on els ciclistes fan aixecar als espectadors del sofà i on les diferencies es poden magnificar en pocs kilòmetres. Les rampes dels Pirineus seran el primer obstacle. A partir de dimarts i fins a l'arribada a París, la muntanya acapararà tot el protagonisme i acabarà per decidir el podi final. Demà, desena etapa entre Tarbes i La Pierre Saint Martin. Seran 167 kilòmetres coronats amb un final en un port de categoria especial.

Classificació general

1 Christopher FROOME GBR SKY 31:34:12

2 Tejay VAN GARDEREN USA BMC 12

5 Alberto CONTADOR ESP TCS +1:03

6 Rigoberto URAN COL EQS +1:18

7 Alejandro VALVERDE ESP MOV +1:50

9 Nairo QUINTANA COL MOV +1:59

13 Vincenzo NIBALI ITA AST +2:22

14 Warren BARGUIL FRA TGA +2:43

15 Robert GESINK NED TLJ +2:52

16 Bauke MOLLEMA NED TFR +2:56

17 Jean-Christophe PERAUD FRA ALM +3:30

18 Joaquin RODRIGUEZ ESP KAT +3:52

19 Andrew TALANSKY USA TCG +4:17

20 Mathias FRANK SUI IAM +4:32

Prem per veure més contingut per a tu