Finalment van ser tres títols. A Isidre Esteve se li va escapar el de buguis i, en camions, Pep Vila va cedir el triomf al seu cap de files, que portava Moi Torrallardona de copilot. No es va poder completar el pòquer que es presagiava dissabte, però l'actuació dels pilots de la Catalunya Central es pot considerar excel·lent, amb la cinquena victòria en motos de Gerard Farrés i l'estrena en el palmarès com a copilots d'Àlex Haro en cotxes i de Moi Torralladona en camions. I va ser ahir, precisament, en una jornada en què el foc afectava Òdena i Castellfollit del Boix, la terra d'aquests dos esportistes.

Sense color en motos

Gerard Farrés ja havia deixat les coses clares en la jornada anterior i les va rematar ahir. En l'etapa definitiva, entre Calamocha i Terol, de 181 quilòmetres, no va donar cap possibilitat als pilots de Yamaha, els seus màxims adversaris. Va aconseguir gairebé dos minuts de diferència respecte de Marc Guasch, el segon de la general, i va tancar, d'aquesta manera, la seva primera victòria amb la KTM de l'equip Himoinsa amb la qual prepara el Dakar.

És el cinquè triomf a la Baja d'un Farrés que s'acosta a una d'Isidre Esteve. Un cop lligat el triomf, va mostrar el seu agraïment "a Himoinsa Team per donar-me aquesta gran oportunitat. És un plaer com a pilot poder viure aquestes emocions". No va tenir tanta sort en quads l'igualadí Dani Vilà, que va haver d'abandonar després dels problemes de dissabte.

Roma controla Terranova

En la categoria de cotxes, Àlex Haro va veure des de primera fila com Nani Roma no tenia dificultats per controlar el seu company d'equip Orlando Terranova i s'apuntava la victòria. Roma havia tret profit de l'abandonament del dia anterior d'Al Attiyah i ahir també es va mostrar superior al segon classificat de la general, l'habitual pilot del Mundial de ral·lis Mikko Hirvonen. És la novena Baja Aragón per a Roma.