Tret d'una sorpresa important en els poc més de cent quilòmetres de la darrera etapa que es disputaran avui, amb final a la Serena, l'igualadí de KTM Jordi Viladoms finalitzarà en quart lloc el ral·li d'Atacama, que s'ha disputat durant la darrera setmana. Ahir, l'anoienc va ser sisè de la penúltima etapa, marcada per la boira matinal que va provocar que els pilots sortissin una hora més tard del previst per l'organització.

Viladoms venia de guanyar l'etapa del dia anterior, després d'una sèrie de reclamacions per culpa de l'irregular pas per diversos punts de control d'alguns dels competidors. Els dos primers d'aquella especial, els seus companys Pablo Quintanilla i Matthias Walkner, van ser castigats amb vint minuts, i el català va endur-se la victòria parcial.

Ahir només va poder ser sisè, a 16'35 del guanyador, que va tornar a ser Walkner, davant de Quintanilla i Sunderland, tots tres, de l'equip KTM. Paulo Gonçalves, d'Honda, i l'altre company de Viladoms, Toby Price, també li van passar al davant. Walkner és líder amb 2'27 sobre Quintanilla i 6'14 respecte de Sunderland. Viladoms és quart, a 21'37.