Després de la dura temporada passada on no van aconseguir cap títol, el Barça Lassa va tornar al camí del triomf i es va endur la sisena Supercopa Endesa de la seva història, després de superar a la gran final l'amfitrió Unicaja per un resultat final de 62-80. L'escorta badaloní Pau Ribas va ser el més destacat del duel i va anotar un total de 15 punts, i aquesta actuació li va servir per obtenir el trofeu de millor jugador per segon torneig consecutiu (ja el va obtenir en la recent Lliga Catalana).

Amb més facilitat de la prevista després del nivell dels malaguenys a les semifinals (on van derrotar el poderós Reial Madrid), l'equip dirigit pel tècnic Xavi Pascual va basar la seva victòria en la serietat defensiva i en el domini del rebot en les dues cistelles davant un rival que no li va sortir res i que va anar al remolc gairebé des del començament del matx.

Com ja els va succeir davant el Madrid, els malaguenys van iniciar el partit amb un desencert total en els seus llançaments, i van tardar gairebé quatre minuts en anotar la seva primera cistella en joc. Això ho va aprofitar el conjunt blaugrana per agafar les primeres diferències en el marcador, tot i que poc després l'Unicaja es va posar les piles i el va capgirar amb un parcial de 7-0. Els va durar poc l'avantatge als amfitrions, ja que dos triples consecutius de Brad Oleson i un altre de Justin Doellman van fer que els visitants clavessin un parcial de o-13 per acabar el quart inicial amb un resultat de 15-22.

En el segon període els locals es van posar a només dos punts, però el mateix Doellman i Shane Lawal van tancar la zona local i no van permetre tirs fàcils als malaguenys, que al descans perdien per sis punts (31-37).

A la represa els amfitrions van intentar remuntar, però el Barça es va mantenir sòlid i va ampliar l'avantatge gràcies a un nou parcial de 0-7, que els donava 14 punts de marge al final del tercer quart (43-57). Els deu darrers minuts es van iniciar amb un triple de Carlos Arroyo, i tot seguit Lawal va ampliar la renda fins els 19 punts. A partir d'aquí, l'Unicaja ja es va rendir i els blaugranes van donar minuts als jugadors menys habituals sense veure perillar el triomf.