El pilot francès Sébastien Ogier (Volkswagen), el campió del món de ral·lis, afronta avui la darrera de les jornades del Ral·li Catalunya amb 54 segons d'avantatge sobre el finlandès Jari-Matti Latvala, al volat també d'un Volkswagen. En el tercer lloc es troba hores d'ara el noruec Andreas Mikkelsen, a un marge de 56 segons del líder. Dani Sordo, pilot cantàbric d'Hyuandai, es troba en quarta posició amb un minut i un segon més que Ogier, el dominador de la prova.

Ogier va començar el dia amb un ritme arrasador i ea va imposar en els tres primers trams. A més

Latvala tenia problemes als frens i tan sols va poder vèncer en tres de les vuit especials del dia, totes les altres van ser per un Ogier qui, en baixar del cotxe, va declarar que "ha estat divertit tot el dia. Jo estic

molt content, el vehicle ha estat perfecte. Amb l'avantatge que he adquirit he pogut prendre-m'ho amb calma quan la carretera era

brut, però quan estava més neta he pogut apretar". Pel que fa a Latvala va manifestar que "he anat ràpid, però al matí no he tingut sort, són coses que passen de vegades".

Dani Sordo es troba ara a cinc segons de la posició de podi que té Mikkelsen, un altre pilot Volkwsvagen, i va comentar que "aquest diumenge ho donaré tot".

Pel que fa als dos equips que hi ha en el Ral·li Catalunya que són d'aquestes comarques (Josep M. Membrado va plegar divendres), Pep Domènech i Manel Marchal es troben al 46è (a 40'55'') mentre que Lluís Costa-Marta Domènech són al 68è, a 1h 19'50'' d'Ogier.