El suís Joseph Blatter i el francès Michel Platini, expresidents respectivament de la FIFA i la UEFA, han sigut sancionats amb una pena de 8 anys, "apartats de tota activitat que tingui relació amb el futbol, administrativa, esportiva o bé de qualsevol mena". La resolució va ser emesa ahir pel Comitè d'Ètica de la FIFA i la sanció entrava en vigor de manera immediata. Blatter haurà de pagar una multa de 46.000 euros i Platini una altra de 74.000. Segons el comitè, el pagament de 2 milions de francs suïssos (1,8 milions en euros) que va fer la FIFA a Platini el febrer del 2011, autoritzat per Blatter, "no tenia base legal amb l'acord firmat per ambdós el dia 25 d'agost del 1999".

Segons la resolució, Joseph Blatter no va mostrar "una actitud ètica, no va aplicar les regles i regulacions de la FIFA i va demostrar l'execució abusiva com a president". A més, el pagament va violar l'article 20 del còdig de la FIFA relatiu a l'oferta i recepció de regals i beneficis, i el número 19, sobre els que són conflictes d'interessos". En el cas de Platini, amb l'acceptació va vulnerar els mateixos articles.

Joseph Blatter va declarar ahir que recorrerà al Tribual Arbitral de l'Esport (TAS) i també a la justícia suïssa, i es consisera "el president legítim de la FIFA" tot i estar ara suspès de funcions. Platini, per la seva banda, diu que el procés "és un frau" i que s'ha fet "per frenar de forma deliberada i molt cínica la meva candidatura a la FIFA".