La imatge dels futbolistes del Barça jugant amb tres nens que es van colar ahir a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, que havien superat els controls de seguretat, pot oferir dues imatges. La primera és la del bon ambient que hi ha a la plantilla barcelonista pel moment espectacular de l'equip, que acumula 37 partits sense perdre i que avui pot assegurar l'accés als quarts de final de la Lliga de Campions. També pot mostar, però, un excés de relaxació que significaria un perill de cara al duel d'aquesta nit contra l'Arsenal.

El 0-2 de l'anada a l'Emirates Stadium, la crisi esportiva dels gunners, eliminats dissabte de la Copa, amb poques possibilitats a la lliga i amb un peu fora d'Europa, i les moltes gaies dels anglesos fan pensar que el duel contra els l'Arsenal pot ser distès, com el moment d'ahir amb els petits Rodrigo, Ethain i Anthony, procedents de Marbella i de Canadà, algun dels quals, fins i tot, va ser mantejat pels seus ídols. La realitat, però, és que un entrebanc, per improbable que sigui, es pot pagar car, per això no valen les confiances.

Luis Enrique, en la seva línia

Amb la baixa de Piqué, que va forçar la tercera targeta groga a Anglaterra per estar net de sancions a partir de quarts de final, el Barça es vol prendre el partit d'avui com si no tingués avantatge. És de la mateixa manera que va succeir la temporada passada, en què sempre va guanyar el primer partit de cadascuna de les eliminatòries, per 1-2 al camp del Manchester City, per 1-3 contra el PSG i per 3-0 davant del Bayern.

Ahir, Luis Enrique va mantenir la seva línia habitual i va avisar que "aquest no és un partit perquè algú es pugui relaxar. Haurem de fer un partit seriós i ser millors que l'Arsenal a través del joc. El partit tindrà la seva dificultat".

L'entrenador asturià preveu que els homes de Wenger faran una pressió ràpida "i intentaran transicions ràpides. A la Lliga de Campions, per poder superar les eliminatòries, necessites fer dos grans partits. No tinc cap dubte que això passarà".

No durarà vint anys

Respecte del tècnic del seu adversari d'avui, Luis Enrique va ser preguntat sobre els vint anys que l'entrenador alsacià ha estat a la banqueta de l'Arsenal. Si traslladem aquest fet al Camp Nou "crec que en l'edat moderna ningú no ha estat vint anys a la banqueta del Barça. Només els escollits poden estar molt temps a aquest nivell. Jo ho veig impossible".

Alguna cosa especial

Per la seva banda, Wenger va reconèixer que caldrà fer "alguna cosa especial" en el partit de tornada de demà per aspirar a superar l'eliminatòria. Segons la seva opinió, tot passa per "atacar".

L'entrenador francès va recordar que "en l'anada ens van atrapar en un contraatac i hem d'estar damunt del joc, però allà no ho vam fer malament. Hem de marcar dos o tres gols i sabem que hem d'atacar i dominar el joc" per tal de poder-ho aconseguir.

L'Arsenal té el dubte del central francès Koscielny. Per a Wenger, aquesta situació és molt important, ja que "estem parlant d'un jugador clau". El duel d'avui és el seu número 200 a la Lliga de Campions. Va recordar que "hem guanyat a molts llocs, però aquí encara no. Estem units per donar una bona resposta i aconseguir un bon resultat".

Respecte a la seva possible sortida de l'Arsenal, "no tinc cap dubte de la meva gran motivació. He fet una dura feina al club i, si comparem com estava quan vaig arribar amb la situació actual, crec que la diferència és clara. Hem aconseguit èxits sense diners de ningú i aquests han arribat per la qualitat de la feina que hem desenvolupat".