El Barça Lassa va prendre la tercera posició del grup F del Top16 de l'Eurolliga després de vèncer el Reial Madrid en un partit que es va dividir en tres. Durant un quart i mig, els blaugrana van aixafar el seu rival fins a un màxim avantatge de 25 punts (31-6). En aquest punt, va començar una lenta remuntada blanca que va finalitzar amb el 52-58 de l'últim quart, amb un bàsquet d'Ayón. El tercer i definitiu capítol va arribar amb el desallotjament de la pista de Tomic, l'entrada de Dorsey amb quatre faltes i l'explosió primer de Satoransky, i després de Perperoglou, per certificar un altre triomf èpic, en què l'equip de Pascual va superar les baixes de Navarro i Abrines, més la de Pau Ribas durant el partit.

Primer quart escandalós

En el primer període no hi va haver partit. Els quatre punts anotats pel Madrid ho diuen tot. Al Barça li entrava tot, va marxar al descans amb 21 punts d'avantatge, que van créixer amb el segon triple seguit de Ribas abans de lesionar-se. La falta de rotació exterior va llastar els locals. El Madrid va reaccionar de la mà de dos triples de Llull (39-22) i va arribar al final del segon quart només dotze punts a sota (40-28). En el tercer període, el Barça va fer tornar a pujar la diferència a 17 (49-32), però un mal final, amb Reyes anotant i Arroyo perdent pilotes, va ser el preludi de l'escapada blanca per sis punts.

Nervis fins al final

En aquest punt, Pascual va decidir fer fora Tomic del parquet i jugar-se-la amb un Dorsey que tenia quatre faltes. En la valoració mésmenys, el croat va acabar amb -11 i el nord-americà, amb +29. Amb la pintura segellada, i un triple i una esmaixada de Satoransky, va començar el renaixement, que va apuntalar Perperoglou amb set punts en l'últim minut i mig i una falta antiesportiva provocada a Llull amb 69-65 que va acabar de matar l'enfrontament. Els dos tirs lliures finals de Doellman i el desencert madridista en els tirs exteriors, sobretot de Maciulis, van fer la resta.

Ara, el CSKA, que ahir va guanyar el Laboral Kutxa per 80-78, té vuit victòries, els bascos, set, i el Barça i el Madrid, per aquest ordre, sis, quan falten tres jornades per al final de la fase.