En la roda de premsa prèvia a la gala dels Premis Laureus, l'italià Fabio Capello, exentrenador del Reial Madrid, que compartia estrada amb Puyol, Figo, Raúl, Cafú i Desailly, preguntat sobre què faltava ara mateix al FC Barcelona, va opinar que "un capità com el que tinc aquí, al meu costat", en referència a l 'exjugador Carles Puyol, guanyador de 21 títols com a culé, entre aquests els històrics sis del 2009. "Un capità que pugui agafar els seus companys per la corbata", va apuntar Capello, que no va voler comparar l'actual situació sobre una de les seves remuntades com a tècnic madridista (a la lliga 2006-07). "Nosaltres vam fer una remuntada més pausada, pas a pas, amb tranquil·litat. Ara tot ha succeït en un moment. El Barça encara pot recuperar-se, físicament i mentalment; però, com he dit, necessitaria un capità com Puyol per fer-ho", va apuntar. L'italià també va afirmar que "els tres de dalt", que estaven fent "una gran temporada", ara "estan morts".

L'exjugador del FC Barcelona Carles Puyol va explicar, sobre el sotrac que pateix l'equip, que "el futbol pot canviar molt d'una setmana a una altra, però per a mi segueix sent un gran equip. Tota la temporada passada i aquesta han estat molt bones. Ara pot ser que estiguin en un mal moment, però encara poden guanyar la lliga i la Copa i això seria una temporada fantàstica". Sobre el vídeo del seu excompany Dani Alves després de l'eliminació davant l'Atlètic en Champions, el de la Pobla va defensar el lateral brasiler. "A Dani tots el coneixem. Ell té molt respecte. És un jugador molt competitiu, i sempre ho ha donat tot pel Barcelona", va opinar Puyol.

D'altra banda, l'exjugador tant del Madrid com del Barça, Luis Figo, en ser preguntat sobre si havia estat més content per la derrota del Barça o per la victòria del Madrid, va respondre que "no me n'alegro, de les derrotes dels altres, perquè sóc un esportista. No sé el que teniu a Barcelona contra mi". "Hi vaig passar cinc anys meravellosos i me'n vaig anar per raons de diners, de família i de falta de reconeixement", va explicar Figo, que va abandonar l'equip blaugrana per fitxar pel Reial Madrid, la temporada 2000-01. "Les dinàmiques sorgeixen i no és normal que el Barça hagi perdut tants partits seguits. No depèn de la qualitat dels jugadors. La bellesa de l'esport és això. No saps què pot passar fins a l'últim moment, i és el que sembla que passarà enguany". Pel que fa a Raúl González, l'exdavanter del Madrid va dir que "serà un digne final, ple d'emoció, per a la millor lliga del món, aquesta incertesa li dóna expectació".

Ni el Barça ni Leo Messi van ser ahir premiats amb el Laureus. Els All Blacks de Nova Zelanda, com a campions del món de rugbi, van ser considerats el millor equip, i el tennista Novak Djokovic, el millor esportista masculí (en dones va ser distingida Serena Williams).

El premi en què sí que d'alguna manera va ser representat el Barça va ser en el que va recordar Johan Cruyff, mort el 31 de març. Va ser honorat anit a Berlín, a títol pòstum, amb el guardó a l'Esperit Esportiu. El premi a la trajectòria va ser per a l'austríac Niki Lauda, expilot de Fórmula 1.