El corredor italià de l'equip Etixx QS Gianluca Brambilla és el nou líder del Giro d'Itàlia després de la seva victòria en la vuitena etapa de la prova, que es va disputar ahir des de Foligno fins a Arezzo i que tenia 186 km de recorregut.

Brambilla va vèncer en solitari i va ser el gran animador del dia al costat d'Alejandro Valverde, que va ser un dels grans protagonistes a la pujada a Alpe di Poti, a 28 km de la meta. El guanyador va formar part d'una escapada de 13 ciclistes que van marxar a l'inici de l'etapa, al quilòmetre vint. En el punt de l'arribada, Brambilla va treure un temps d'1'07'' a un altre italià, Matteo Montagutti (Ag2r), que va ocupar la segona posició.

A 1'41'' va arribar, en la sisena posició, el murcià Valverde, que va donar temps al grup de favorits, en el qual hi havia Vincenzo Nibali, de l'Astana, i Mikel Landa, de l'Sky. En canvi, el que va cedir més de dos minuts va ser el que fins ahir era el primer classificat de la prova, un Tom Dumoulin (Giant) que es va acomiadar de la maglia rosa.

A l'Alpe di Ponti, Brambilla es va presentar amb 24'' de marge de Montagutti i 2'11'' del grup de favorits. A la general, té avantatge respecte d'Ilnur Zakarin (23'') i Steven Kruijswijk (33''). En quarta posició hi ha Alejandro Valverdre (a 36''), cinquè és Vincenzo Nibali (a 45'') i el desè és Mikel Landa (a 1'03'').