Cristiano Ronaldo i Portugal es van estavellar ahir davant d'una coratjosa selecció islandesa que va firmar la primera gran sorpresa de l'Eurocopa de França. Aquest empat potser no tindrà al final del grup F una gran transcendència en la classificació però sí que és un premi per a l'entusiasta selecció nòrdica, que va aconseguir l'1-1 en el segon temps i va resistir tot i la pressió dels portuguesos, sobretot en uns darrers minuts, en què la gran estrella del Reial Madrid va tenir a les seves dues faltes directes que va llançar contra la barrera.

El partit semblava anar cap a un guió lògic quan Nani va avançar el seu equip, abans del descans. L'equip lusità no es podia esperar que Islàndia marqués només tornar del vestidor i que tindria l'esma de no perdre els nervis. El teòric favorit sí que es va esverar per moments, com en el cas de Pepe, al qual el col·legiat turc va perdonar la que era una molt clara amonestació. Els islandesos van tenir, fins i tot, alguna ocasió per aconseguir un segon gol però van ser Cristiano i els seus companys els que no van aprofitar més oportunitats en un darrer quart d'hora que es va fer molt llarg per a Halldorson, porter de l'equip que ha provocat el més gran impacte en el campionat.

Hongria supera Àustria

En l'altre partit del grup F, que es va disputar a Bordeus, el conjunt d'Hongria es va acabar imposant per 2-0 a Àustria. En el derbi dels equips centreuropeus, el triomf de l'equip hongarès es reflectia en el marcador amb els gols que van marcar Szalai (al minut 62) i un Stieber (al 87) que havia sortit poc abans al terreny de joc.

Va ser un partit amb una flaire de gran tradició (era el matx 137 en la història entre uns i altres) i serà un partit memorable per un detall estadístic en convertir-se el porter dels hongaresos, Gabor Kiraly, en el jugador més veterà que ha jugat en la competició des que fa més de mig segle va néixer. Als 40 anys, Kiraly ha batut rècords.

Abans del descans, Àustria va poder avançar-se però cap de les seves ocasions, les protagonitzades per Alaba, Junozovic i Jarnik, no es van concretar. A la represa, tot es va girar a favor d'Hongria amb el gol marcat per Szalai i l'expulsió de Dragovic, que aplanava el camí.