Segueix-nos a les xarxes socials:

TRIATLÓ

Sant Ponç i Cardona viuran diumenge el campionat català de distàncies olímpiques

En l'anomenat Triatló del Cardener, en la seva primera edició, també hi competiran policies i bombers

Sant Ponç i Cardona viuran diumenge el campionat català de distàncies olímpiquesARXIU/MARTA PICH

El Club Esportiu Mossos d´Esquadra (CEME), conjuntament amb l´Ajuntament de Cardona organitzen diumenge el primer Triatló del Cardener. Aquesta prova és el Campionat de Catalunya de distàncies olímpiques en categoria absoluta i també el campionat català de policies i bombers, en aquest cas en la seva quarta edició.

El Triatló del Cardener portarà a Cardona i els seus voltans, els principals triatletes catalans, en una disciplina que combina la natació, el ciclisme en ruta i la cursa atlètica. En aquest cas, la singularitat d´aquesta competició és que no comença i acaba en el mateix indret. La natació (1.500 m) es farà al pantà de Sant Ponç, al municipi de Navàs, amb dues voltes a un traçat de 750 m i amb sortida a les 10 del matí. Seguidament, el segment ciclista s´iniciarà al pàrquing del mateix pantà amb 38 km per carreteres secundàries talades al transit (tot i això serà obligatori circular per la dreta) i amb el punt més alt el Santuari del Miracle ( a 826 m) i amb descens posterior fins a la plaça de la fira de Cardona. Aquí començarà una cursa a peu de 10 km amb sortida i arribada al mateix punt i es correrà al voltant del castell i pels indrets més emblemàtics de Cardona, amb dues voltes a un circuit de 5 km que acumulen un desnivell positiu total de 320 m

La prova és oberta a tots els esportistes amb llicència federativa i també als no federats (amb llicència de dia). Tindrà tres categories, l´absoluta, la de policies i bombers i la de relleus, tant en l´apartat masculí com femení.

La prova tindrà dos boxes, el primer al pantà de Cant Ponç i el segon a la plaça de la Fira de Cardona per col·locar-hi les bicicletes i el material de cadascun dels participants. En aquest sentit hi haurà servei d´autocars per fer el desplaçament a Sant Ponç que sortiran de la plaça de la Fira de Cardona de les 8 a 2/4 de 9 del matí; també hi haurà possibilitats de tornada, bàsicament per als acompanyants dels triatletes. A l´arribada hi haurà servei de dutxes al pavelló municipal de Cardona.

La prova estarà reglada per les normes de la pròpia Federació Catalana de triatló.

Prem per veure més contingut per a tu