La porteria del FC Barcelona fa tota la cara que viurà una temporada convulsa. La cohabitació dels dos últims anys entre Claudio Bravo, el titular de la lliga, i Marc-Andre ter Stegen, la primera opció per a Luis Enrique a la Lliga de Campions i a la Copa, no sembla que pugui durar gaire més. Tots dos porters, de primer nivell mundial, desitgen ser titulars indiscutibles.

D'aquesta situació vol sortir-ne beneficiat l'exenetrenador barcelonista Pep Guardiola. Ahir, la premsa esportiva barcelonina parlava de possibles ofertes de l'equip anglès per tots dos. I és que el santpedorenc no confia gens en l'internacional Joe Hart i li busca un recanvi.

Així, Mundo Deportivo publicava ahir que, si s'ha de desfer d'un dels dos porters, el Barça ho faria de Claudio Bravo per un motiu d'edat (33 anys pels 24 de l'alemany). Amb dos títols de lliga al palmarès en els seus dos anys aquí, es considera que Bravo és un porter de garanties i que s'ha revaloritzat després de tornar a guanyar la Copa Amèrica. Per aquest motiu, no es demanarien menys de 20 milions d'euros per la seva sortida. De tota manera, segons el mateix mitjà, des del club no s'ha informat de cap moviment del seu representant, Cristiano Ogalde. Bravo va costar 12 milions i té una clàusula de 40.

Per la seva banda, segons el diari Daily Mail, el City ja podria haver fet una oferta de 24 milions d'euros per Ter Stegen. L'exporter del Mönchengladbach, ja de vacances després de no haver disputat l'Eurocopa, va emetre ahir un comunicat a les xarxes socials de valoració de la temporada i d'agraïment als aficionats. Segons el diari Sport, Ter Stegen és el principal objectiu de Guardiola, que busca un porter que sàpiga jugar amb els peus, com els dos del Barça o Neuer, característica que no té Hart.

Alves a la recambra

Per acabar-ho d'adobar, el rotatiu valencià Superdeporte informava ahir que, en cas que marxi un dels dos porters dels últims anys, el Barça s'hauria fixat en Diego Alves, les últimes temporades al València, que se'n vol desfer per estalviar-se la seva fitxa alta. El brasiler, però, sembla més a prop de l'Olympiacos.