La zona de Brocà, als peus de la Serra del Cadí i a la població de Guardiola de Berguedà, acollirà una de les balises de la travessa als Pirineus X-Pyr en parapent. Des de demà i fins al proper 27 de juliol, els 31 equips han de cobrir més de 400 km des del Cantàbric (Hondarribia) fins al Mediterrani (el Port de la Selva) passant per les balises de Larun, Orhi, Anayet, la Peña Montañesa, Ceciré, aquesta esmentada del Berguedà, el Canigó i Santa Helena de Rodes. Cadascú va al seu ritme i no hi ha les etapes prefixades.

Hi ha participants de 15 estats diferents, i seleccionats amb uns criteris de nivell. Entre els pilots inscrits hi figuren alguns dels que estan considerats els millors del món en l'actualitat, com Christian Maurer i Aaron Durogati.

Els equips estan integrats per un pilot amb el parapent i un assistent de logística. Els pilots poden volar de les 6 del matí a les 11 de la nit. Han de passar per uns determinats punts i coordenades, balises que estan ubicades a terra que han de tocar o bé unes d'imaginàries per coordenades aèries i que s'hauran de travessar volant. En el cas del Berguedà, la balisa és a terra, i es passarà entre dimecres i dijous.