Nit de cara i creu per als nostres representants a la prèvia de la Lliga de Campions. Pep Guardiola va classificar el Manchester City, com era d'esperar, però Jonathan Soriano va tornar a fracassar en l'aspiració de fer entrar el Salzburg a la fase de grups.

Ahir guanyava per 1-0 al Dinamo de Zagreb al minut 87, fent bo l'1-1 de l'anada, però un gol del xilè Junior Fernandes, quan faltaven tres minuts per al final del partit, va conduir-lo a una pròrroga que va ser nefasta. Així, els croats van anotar en el temps suplementari amb un gol de l'algerià Soudani i va trencar les aspiracions dels austríacs, entrenats ara pel sabadellenc Òscar Garcia.

Reservant jugadors

El Manchester City, per la seva banda, va derrotar per 1-0 l'Steaua de Bucarest en un partit que va servir perquè Pep Guardiola que continua comptant per victòries tots els partits oficials del seu nou equip, fes rotacions. Fins i tot va fer actuar Joe Hart, el porter que pot anar a l'Everton un cop es confirmi el fitxatge del xilè Claudio Bravo. D'aquesta manera, van actuar el jove Maffeo, ex del Girona, al lateral dret, l'habitual exterior esquerrà Kolarov de central i homes poc habituals com Delph, el marginat Touré, el suplent Iheanacho o més tard els joves Adarabioyo i Angelino. Això es va notar en el joc dels citizens, els quals ja havien vençut per 0-5 a l'anada i havien deixat l'eliminatòria sentenciada, que només van poder guanyar amb una rematada de cap de Fabian Delph a l'inici de la represa, després d'una centrada de Navas.

L'Ajax s'ensorra

Qui va patir una de les derrotes més doloroses de la seva història va ser l'Ajax. Els holandesos van poder comptar amb el futur porter del Barça Jasper Cillessen per mirar de capgirar l'1-1 del partit d'anada que els obligava a fer un gol. La realitat és que el Rostov, el seu adversari, li va passar per damunt. A la primera part es va avançar amb un gol de cap d'Azmoun, i a la represa va repetir amb un altre d'Erokhin, en una acció en què Cillessen va quedar sota de la porteria. Tot seguit van anotar Noboa i Poloz, convertint el triomf en golejada. Klaassen, de penal, no va ni salvar l'honor.

Patiment i passejada

En les altres dues eliminatòries, es van donar dues situacions clarament oposades. El Copenhaguen va empatar al camp de l'Apoel Nicòsia quan el partit s'encaminava a la pròrroga i va fer bo l'1-0 de l'anada. El paraguaià Santander va equilibrar el gol aconseguit pel xipriota Soteriou. En canvi, el Borussia Mönchengladbach, que ja havia guanyat per 1-3 a Berna la setmana passada, va guanyar ahir per 6-1 al Borussia Park amb dos hat tricks, de Thorgan Hazard i del brasiler Raffael. Ravet havia anotat el momentani 5-1.