Segueix-nos a les xarxes socials:

FUTBOL

El Barça dóna suport a l'àrbitre homosexual Jesús Tomillero

Des del club blaugrana s'organitzarà un acte contra l'homofòbia i la intransigència al futbol

El Barça dóna suport a l'àrbitre homosexual Jesús TomilleroTwitter

El FC Barcelona donarà suport a Jesús Tomillero, el primer àrbitre de futbol espanyol que ha fet pública la seva condició d'homosexual, a qui invitarà a la llotja pròximament en una jornada en la qual des del club blaugrana s'organitzarà un acte contra l'homofòbia i la intransigència al futbol.

Així ho ha informat un portaveu del club blaugrana a EFE. El FC Barcelona està buscant una data per a la visita de Tomillero, un àrbitre de 21 anys que va fer pública la seva condició sexual a mitjans de l'any passat.

En les últimes setmanes, l'àrbitre ha rebut múltiples amenaces i insults en les diferents xarxes socials. En unes declaracions a l'emissora 'RAC1' ha assegurat estar "acollonit" i que surt al carrer "amb por", encara que desconeix si les amenaces són "veritat o mentida".

"Ningú s'ha ofert a ajudar-me. El Col·legi d'Àrbitres va dir que m'ajudaria, però no ha fet res", ha dit Tomillero, qui des del mes passat necessita protecció oficial i dos policies fan guàrdia a la porta de casa seva a La Línea de la Concepción.

Tomillero és l'únic àrbitre espanyol que ha fet pública la seva homosexualitat i va haver de retirar-se al maig passat a causa dels insults homòfobs que rebia.

En aquest inici de temporada, l'àrbitre andalús ha tornat a dirigir partits i ha patit noves amenaces de mort des d'aleshores.

El club blaugrana s'ha distingit en la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia i l'any passat es va posicionar públicament a favor del respecte a l'orientació sexual en el món de l'esport.

Llavors els jugadors blaugrana van protagonitzar un vídeo que finalitza amb unes paraules del seu capità, Andrés Iniesta: "Juguem en equip. Celebrem el respecte".

Fa unes quantes setmanes, el club blaugrana també va expressar el seu suport públic i va invitar a la llotja Marta Galego, que va rebre insults masclistes durant un partit de Segona Regional. L'àrbitra va reprendre el partit quan van expulsar del camp l'autor de l'insult.

Prem per veure més contingut per a tu