Manresa acollirà aquest diumenge, 30 d'octubre, la 13a edició dels 10 km urbans i ho farà amb una novetat, l'estrena d'una nova modalitat, de 5 km, a banda de les habituals curses infantils. La sortida serà a la Ben Plantada, i l´arribada a Crist Rei. La prova és organitzada pel Club Atlètic Manresa, amb el suport de l´Ajuntament de Manresa.

La inscripció a la prova està limitada a 1.000 corredors i finalitza a les 24.00 h d'aquest dimecres. Es poden fer per Internet, a www.cx10kmanresa.org, o presencialment, al Club Atlètic Manresa (estadi El Congost) i a Esports Sagi (Primer de Maig, 4). Els preus de les curses són de 13 euros (amb xip propi) o bé 15 euros (amb xip de lloguer). Les curses de promoció tenen un preu de 3 euros.

La possibilitat de triar entre els recorreguts de 5 i de 10 km és la principal novetat de la cursa urbana de Manresa, que com és habitual arriba a final d´octubre. Aquest proper diumenge tindrà lloc la 13a edició de la cursa, en què es preveu de nou la participació de centenars de corredors, de casa nostra i de la resta del país.

Sortida a la Ben Plantada

El circuit de 10 km serà el mateix que en totes les edicions, amb sortida ala Ben Plantada, un recorregut totalment urbà i arribada a Crist Rei. No és un traçat totalment pla, però sí que és apte per a aconseguir bones marques. Enguany hi ha la novetat del circuit de 5 km. En aquesta cursa, els atletes aniran junts fins al km 2, al´alçada del pas per la sortida, i aquí els que fan la cursa curta es desviaran Passeig avall, per fer un itinerari alternatiu i acabar també a Crist Rei.

L´hora de la sortida és a 2/4 d´11 del matí, i abans hi haurà curses infantils, per a atletes nascuts a partir del 2003. La sortida serà a les 10 del matí, i el recorregut, de 700 metres. Cada participant rebrà una medalla.

David Martínez, el gran favorit

David Martínez, atleta local del Club Atlètic Manresa i guanyador de les dues darreres edicions, serà el gran favorit en la prova masculina. En fèmines, hi ha confirmada la presència de Meritxell Soler i de l´artesenca Carme Tort, ambdues corredores de l´Avinent Manresa. Altres atletes destacats que hi participaran són el manresà Oussama Chouati -que es troba encara en territori català, abans de tornar el proper gener a la universitat de Maryland on es troba becat-, i l´atleta Ricard Pastó (AA Xafatolls) -guanyador de la darrera Mitja de Mollerusa- . En la cursa de 5 Km cal destacar la participació de Toni Baños (Avinent Manresa).

L´atleta establert a Navarcles Pol Guillén, amb sis victòries, i la manresana Meritxell Calduch, amb quatre, són els que més vegades s´han endut el triomf a la prova. Els rècords de la prova, però, són per a José Ríos (29.44) i Rosa Morató (33.33), dues marques de gran nivell assolides el 2010.

Tots els participants rebran una bossa d´obsequis i una samarreta tècnica. Hi haurà trofeus als tres primers masculí i femení, i als primers de cada categoria.

"Una prova atractiva" i que "fa ciutat"

La presentació de la cursa ha anat a càrrec del regidor d´Esports de l´Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; la presidenta del Club Atlètic Manresa, Mercè Rosich; el director tècnic del Club Atlètic Manresa, Joan Lleonart; i els atletes David Martínez i Oussama Chouati, que són dos dels favorits d´aquesta edició de la prova.

Serracanta ha fet una crida a la participació d´una prova "atractiva, que fa ciutat i contribueix a l´autoestima dels manresans, ja que podem gaudir dels carrers de Manresa fent esport i fent salut". El regidor ha tingut paraules d´agraïment al treball del Club Atlètic Manresa pel seu treball al llarg de les tretze edicions d´una prova "que és un referent dins el calendari esportiu de la ciutat".

Al seu torn, Mercè Rosich ha animat a la gent, "especialment de Manresa i comarca, a participar i fer que aquesta cursa sigui una fita important dels amants de l´atletisme de la Catalunya Central". La president del Club Atlètic Manresa ha reconegut que "els últims anys hi ha un nombre exagerat de curses arreu i això que fa que minvi el nombre de participants. Tot i això confiem en la fidelitat dels runners de casa nostra i que sigui una prova molt participada". Rosich ha volgut agrair també el treball que desenvolupen any rere any els voluntaris i els agents de la Policia Local de Manresa.

Joan Lleonart ha explicat "des de l´organització estarem molt contents si superem els 600 inscrits, i creiem que la cursa de 5 km és una bona opció perquè les persones amb menys preparació o que s´inicien en l´atletisme puguin participar en una distància que fa la prova tingui un caràcter molt més popular i participatiu".

Finalment, els atletes David Martínez -guanyador de la prova de l´any passat- i Oussama Chouati han coincidit en valorar de forma molt positiva els recorreguts de les proves de 10 km i 5 km. Martínez ha manifestat que "aquesta cursa, si es fa amb seny, té un recorregut molt agradable i molt entretingut que et permet fer un bon temps". Chouati també ha valorat el fet que "la prova de 5 km per a gent que s´inicia en l´atletisme ofereix un recorregut molt còmode amb més de tres quilòmetres en baixada".