El pierenc Toni Bou va tornar a fer-ho. El pilot de l'equip Repsol Honda va certificar ahir el seu vuitè campionat d'Espanya a l'aire lliure, el cinquè de manera consecutiva, després de vèncer en la penúltima prova del campionat, que es va disputar a Antas (Almeria). I ho va fer d'una manera incontestable, guanyant les sis curses que s'han fet fins ara, tot i que ahir va haver de patir i guanyar Albert Cabestany per temps.

Bou va fer un pilotatge metòdic, com és habitual en ell, i va evitar les errades en un trial que era extremadament fàcil per al seu nivell. Aquestes són les competicions que no agraden al vint vegades campió del món, aquelles en què gairebé no hi ha dificultat, la qual cosa equilibra les forces. L'anoienc només va deixar enrere un peu en la zona 8 de la cursa i va finalitzar amb aquesta penalització.

"Cursa igualada"

Després del triomf, Bou, a qui només faltava un punt per proclamar-se campió de manera matemàtica, va explicar que "avui tenia moltes ganes de guanyar, tot i que ha estat un trial fàcil. Volia vèncer en totes les curses i ho hem aconseguit. Ha estat complicat, ja que la prova ha estat igualada, però al final hem completat un campionat perfecte, guanyant-ho tot".

De tota manera, la capacitat de reinventar-se de Bou i les ganes de seguir guanyant li van fer "provar algunes coses noves durant la cursa que han anat molt bé". Amb el segon lloc d'ahir, Cabestany va certificar la tercera posició a l'estatal, davant del gallec Jorge Casales. Adam Raga només va poder ser cinquè ahir.