«Sempre ens quedarà París», ja no s´associarà només a la famosa cita de Humphrey Bogart a Ingrid Bergman a Casablanca, sinó que ja en podria demanar l´autoria el Barça. Tal com va avançar Luis Enrique en to irònic en la roda de premsa prèvia al sorteig, els blaugrana van tornar a tenir la mala sort de creuar-se en els vuitens de la Lliga de Campions amb un dels rivals més difícils que els podia tocar. El tècnic del Barça, esbossant el millor dels seus somriures, es va limitar a assenyalar que «ja estem acostumats als sortejos explosius. A veure quina joia ens tocarà. Ja no espero cap sorpresa. A nosaltres ens tocarà el rival més difícil o el que més punts hagi sumat en aquesta fase de grups. Si no, ja ho veureu». I així va ser. Fins i tot el compte oficial de Twitter del FC Barcelona va tornar a penjar el vídeo de la declaració just acabat el sorteig.

Ara Luis Enrique ja té la seva joia. És el París Saint-Germain, un vell conegut d'anys propers per al Barça i amb un entrenador, Unai Emery, que coneix a la perfecció la lliga espanyola. El quadre blaugrana haurà de superar un rival que, tot i que no enamora a França, té una plantilla amb jugadors temibles. El Barcelona haurà de tenir cura amb Marco Verratti, Ángel Di María, Edinson Cavani, Thiago Silva o Lucas Moura. De moment, nom a nom, el París Saint-Germain pot crear problemes a qualsevol. Però el projecte d'Emery, que va arribar aquest estiu al club, no ha acabat de consolidar-se. Potser, amb temps, i al febrer, quan s'iniciï l'eliminatòria, l´equip parisenc serà encara més temible.

Els precedents ajudaran el Barça. En quarts de final de la temporada passada i en els del curs 2012-13 va eliminar el París Saint-Germain; a més, el 1997 va guanyar la Recopa després de vèncer 1-0 a la final a l'equip francès amb un gol de penal marcat pel brasiler Ronaldo Nazario; per contra, la seva única taca va arribar amb l'eliminació davant els parisencs a quarts de la Copa d'Europa que es va disputar al curs 1994-1995.

Els vuitens de final de la Lliga de Campions s'obriran el dimarts 14 de febrer, justament amb el PSG-Barça i el Benfica-Borussia Dortmund, segons va anunciar la UEFA.

L´únic gran duel

El Barça-PSG és el gran duel d´aquests vuitens de final, només eclipsat una mica pel Bayern-Arsenal. Com sempre, l'Arsenal lluitarà per deixar de ser una opció per guanyar el títol. L'eterna promesa liderada pel tècnic francès tindrà un difícil obstacle amb el Bayern, un dels més temibles de la competició. A Itàlia i a Portugal es viuran el retrobament de dos vells coneguts com Gianluigi Buffon i Iker Casillas, porters de la Juventus i del Porto. Tanquen l'eliminatòria de vuitens el Benfica-Borussia Dortmund, potser el més desigual de tots els encreuaments.