El bagenc Ignasi Àvila va ser guardonat ahir per la Unió de Federacions Esportives de Catalu-nya i el diari Sport com el millor esportista paralímpic del 2016, en el marc de la vintena edició de la Festa de l'Esport Català, que es va celebrar al Museu Marítim de Barcelona. Ávila va ser medalla de plata fent parella amb Joan Font als Jocs Olímpic de Rio d'enguany.

El bagenc no va ser l'únic guardonat i va compartir protagonisme amb Saúl Craviotto (millor esportista masculí), Mireia Belmonte (millor esportista femenina), Elena Congost (millor esportista paralímpica femenina), CN Mataró (millor equip), Xavi Pascual (millor entrenador), Elisabeth Maragall (premi Llegendari), Josep Marín (premi Esperit Esportiu) i la Federació Catalana de Rem (millor gestió federativa).

A més, també es va entregar el Premi Centenari, a les entitats que enguany celebren els 100 anys d'història, i la Catalunya Central va estar, també, molt ben representada. Així, l'Agrupació Esportiva Monistrolenca, el Club Esportiu Navàs, el Club Esportiu Puig-reig, el Centre d'Esports Esparreguera i el Club Futbol Cardona van ser dignes mereixedors d'aquest guardó centenari.