Segueix-nos a les xarxes socials:

FUTBOL

L'Espanyol acomiada el 2016 amb l'impuls renovat de Chen

El magnat asiàtic ja ha desemborsat 144 milions d'euros per alleujar les tensions financeres

L'Espanyol acomiada el 2016 amb l'impuls renovat de ChenAlejandro Garcia

L'any 2016 serà recordat per tots els seguidors de l'Espanyol com la primera etapa del nou president, Chen Yansheng, al capdavant del club, que ha renovat les aspiracions de l'entitat i l'ha sanejat econòmicament, canviant completament el guió d'eres anteriors, més convulses.

El magnat asiàtic, líder de Rastar Group, ja ha desemborsat 144 milions d'euros per alleujar les tensions financeres blanc-i-blaus.

A més, aquest estiu ha invertit 16 milions a reforçar la plantilla de l'entrenador Quique Sánchez Flores i ha renovat les metes: l'objectiu, quedar entre els deu primers.

L'Espanyol ha canviat a tots els nivells el 2016, que va arrencar amb el tècnic Constantin Galca rellevant a la banqueta el destituït Sergio González.

Malgrat aquesta aposta, el rendiment esportiu del bloc no va il·lusionar: la gran aspiració era la permanència i les sensacions, grisos com en els últims temps.

Chen Yansheng ha donat un aire nou a l'Espanyol i ara, a més de la bona salut institucional en matèria econòmica, l'equip és novè en la classificació amb 22 punts, a sis de la zona europea de la taula.

La dinàmica és positiva, però la golejada en el derbi contra el Barcelona (4-1) i l'eliminació a la Copa contra l'Alcorcón, un equip de la part baixa de Segona A, l'entelen.

El 2016 ha de ser el primer gran pas de l'Espanyol del futur, i així ho entenen des de totes les esferes de l'entitat.

L'objectiu en la temporada 2016-17 és quedar entre els deu primers, tots ho assumeixen i ho repeteixen, però en el futur, potser en la 2017-18, classificar-se per a Europa ja passaria a ser la prioritat.

Aquests dotze mesos han deixat nombroses comiats destacables en el relat anual blanc-i-blau, doncs el 20 de gener l'expresident Joan Collet anunciava el seu adéu després de més de tres anys en el càrrec, i dos dies després el director esportiu Oscar Perarnau renunciava per motius personals, i encara que el club volia retenir-lo, no va poder.

Ángel Gómez, segon de Perarnau, va ocupar el seu lloc fins que va ser destituït el 28 de novembre, i Jordi Lardín, exfutbolista i coordinador del futbol base, és ara el líder de la direcció esportiva de l'entitat i afronta un mercat d'hivern tranquil, en el qual no es preveuen grans moviments.

Molt més trist va ser l'adéu de Ramon Condal, president de l'Espanyol entre els anys 2011 i 2012.

El dirigent, i un dels màxims accionistes fins a la venda de les seves participacions a Chen Yansheng, va morir el 26 de juliol, als 78 anys d'edat, i va ser, sens dubte, la pitjor notícia a nivell institucional.

Prem per veure més contingut per a tu