L'atleta manresana Núria Picas ha estrenat el 2017 amb un bon nivell competitiu després d'haver guanyat la Vibram Hong Kong 100, que és la primera prova de l'Ultra Trail World Tour. L'atleta de casa nostra va batre el rècord de la prova en gairebé 40 minuts, que va deixar en un temps d'11 hores, 18 minuts i 57 segons. El millor temps anterior de la prova el tenia Claire Price, l'any 2013, amb un cronòmetre d'11 hores, 58 minuts i 4 segons.

Picas va mantenir-se al capdavant des d'un bon inici, tot i que al principi la xinesa Linming Chen, que va acabar en segona posició, va aferrar-se al liderat amb una diferència de set minuts envers Picas. En l'equador de la prova la manresana ja havia retallat la diferència en només 4 minuts i poc després ja liderava la prova. La diferència va anar in crescendo fins al final, en què Picas va superar la xinesa en gairebé cinc minuts. La tercera posició va ser per a l'atleta de Nova Zelanda Marie McNaugthon, que va arribar a la meta amb un temps de 12 hores, 26 minuts i 19 segons.

D'altra banda, la victòria en categoria masculina va ser per al xinès Yun Yanqiao, que va obtenir el seu segon triomf en la prova, després del que havia obtingut l'any 2013. L'italià Jung va ser segon i l'americà Canaday, tercer.