Segueix-nos a les xarxes socials:

POLIESPORTIU

Manresa bategarà pels sense sostre i les persones amb discapacitat intel·lectual

Batecs Solidaris arribarà a la quarta edició el cap de setmana del 13 i 14 de maig, al CT Manresa

Manresa bategarà pels sense sostre i les persones amb discapacitat intel·lectualmarc amposta

El cor de Catalunya és segell de solidaritat». Sor Lucía Caram ha presentat així la quarta edició dels Batecs Solidaris, un cap de setmana que combina esport i solidaritat amb Ampans i la Fundació Rosa Oriol, amb el suport de l'Obra Social La Caixa.

Enguany, els beneficis es destinaran a dues causes: a la residència de la Fundació Rosa Oriol, on hi ha 19 persones sense sostre i en tenen més de 30 en llista d'espera, i al Programa Vida Saludable d'Ampans, que atén més de 2.000 persones. «Volem posar l'accent en les persones sense sostre, sense entorn familiar. Persones o famílies en aquesta situació», apuntava sor Lucía. «Canalitzar la gent de la residència, que trobin sortida: fer el pas cap a un pis o un entorn familiar».

Ampans, per la seva part, treballa per millorar la qualitat de vida de les persones ateses: el programa pretén fomentar estils de vida entre les persones amb discapacitat intel·lectual que contribueixin, de manera molt directa, al seu benestar i equilibri personal i emocional, i vetllar per la promoció de la salut i minimitzar les limitacions afegides per pèrdues funcionals o envelliment prematur.

Les instal·lacions del Club Tennis Manresa seran l'escenari, el dissabte 13 de maig, d'un torneig de pàdel en categoria masculina, femenina i infantil. I l'endemà, al Parc de l'Agulla se celebraran diferents curses: una de 10 km, una caminada de 5 km i curses infantils. Tot organitzat amb l'ajuda del Club Running Ríos, l'Agència Co i el Consell Esportiu del Bages.

La intencio és superar els 1.000 participants i les 1.300 samarretes venudes de l'any passat. I Sor Lucía vol superar el seu rendimient: «caminaré més ràpid perquè he deixat uns quants quilos pel camí». A més, va reptar Sebastià Catllà, president d'Ampans: «sor Lucía m'havia dit que corrés al seu costat. Intentaré seguir-la».

Aquesta comunió entre les cares visibles de la Fundació Rosa Oriol i d'Ampans la va destacar Jaume Masana, de CaixaBank: «No ho veig a cap altre lloc». I va destacar: «els usuaris d'Ampans fan de voluntaris, és espectacular». Masana va apuntar que en els quatre anys de Batecs Solidaris, CaixaBank ha donat un total de 40.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu