L'Iberostar Tenerife es va proclamar campió de la primera edició de la Lliga de Campions en derrotar a la final el Banvit turc en un duel intens i molt emocionant en els instants finals. Un triomf en el que van brillar els tres exjugadors del Bàsquet Manresa que són al conjunt canari: el lituà Marius Grigonis, designat com el jugador més valuós de la fase final (només quatre punts a semifinals), va ser el màxim anotador amb 18 puntos; l'encert de Davin White (14) va resultar decisiu en el tram final; i Rodrigo San Miguel va aportar el seu lideratge i la seva capacitat de lluita, vital en un partit tan intents com el disputat ahir.

L'equip de Txus Vidorreta segueix fent història aquesta temporada i assoleix un nou èxit, fins ara el més important de la seva història, després d'una gran feina per aconseguir-lo. Aquest curs, a més, va disputar la seva primera Copa del Rei i ja té assegurat un bitllet per disputar el playoff ACB.

Com era de preveure, el duel d'ahir amb el Banvit va ser molt intens. Entre dos conjunts molt defensius i amb grans jugadors a les seves files. En aquesta ocasió, Grigonis va ser un dels protagonistes del conjunt canari. I al seu costat, Davvin White va demostrar que no li tremola el canell en els moments importants, com ja ho havia fet al Congost. Un triple seu a un minut per acabar per donar un petit avantatge vital a l'Iberostar Tenerife (63-57).

Gladyr acaba tercer

Un altre exmanresà que disputava la Final Four de Tenerife era l'ucraïnès Sergiy Gladyr. El seu equip, el Mònaco, va perdre divendres la semifinal amb el Banvit. Però ahir es va refer per acabar en tercera posició: va derrotar l'Umana Reyer Venezia per 91-77. Gladyr només va poder anotar 5 punts en 17 minuts de joc, però com a mínim va tener el consol d'acabar en tercera posició. Ara l'exmanresà se centrarà en la lliga, on el Mònaco és líder destacat amb un balanç de 26-3.