El president del Reial Betis Energia Plus, Fernando Moral, va admetre ahir que hauria «d'haver accelerat la presa de decisions» per evitar el descens esportiu de l'equip sevillà, consumat diumenge, i va assegurar que li «sap greu que el club estigui en aquesta situació», tot i que creu que el descens de l'ACB és «reversible». Una situació semblant a la que viu l'ICL Manresa, l'altre equip que ha perdut la categoria a la pista.

Moral, que va comparèixer davant la premsa, va assegurar que el club pot no baixar, ja que «mentre altres equips no compleixin les condicions per ser a l'ACB», el Betis «pretén seguir», perquè així ho dicta «la normativa actual i les normes s'han de complir».

El dirigent creu que «la lliga és millor amb la presència d'un equip de Sevilla», encara que va reconèixer ignorar «quines opcions reals hi ha d'una salvació administrativa», si bé va explicar que «l'eliminació del cànon per pujar» dictada per la justícia ordinària «no és una ordre de compliment immediat».

Perdó a l'afició

Fernando Moral va demanar «perdó per no haver estat a l'altura d'una afició que no ha deixat» de donar suport al club «en cap moment», i va afegir que es veu «amb forces per seguir», encara que aquesta decisió «depèn del Betis»: el club de futbol és el propietari del 99% de les accions de l'equip de bàsquet.

Per la seva part, el conseller del Reial Betis Balompié, Ramón Alarcón, va recordar que quan el club de futbol va agafar les regnes del bàsquet no n'era el propietari, i per això es va prendre «la decisió de mantenir la seva estructura», encara que «la idea és integrar a poc a poc l'estructura del Betis en aquest club».

Alarcón va explicar que «la situació actual obliga a treballar en dues situacions en paral·lel: la primera, seguir a l'ACB, i si això no passa, no quedarà cap més remei que participar a la LEB per pujar el més aviat possible» i que el descens «sigui un parèntesi el més curt possible».

Manca de química a l'equip

El director esportiu del Betis, Berni Rodríguez, va reconèixer que la causa principal del descens va ser haver format «un grup sense química, poc cohesionat», i va mostrar la seva estranyesa per haver «estat el pitjor equip de la segona volta després d'haver estat a prop de la Copa».

Malgrat el descens, Berni Rodríguez creu que encara «és aviat per treure conclusions» després d'haver-ho «intentat tot per capgirar la situació», inclosa la contractació d'un tècnic, Alejandro Martínez, de qui no va descartar la renovació.