Arriba el cap de setmana del 2, 3 i 4 de juny de 2017 i Berga s'omplirà, un any més, de corredors i corredores de muntanya disposats a participar en alguna de les 5 modalitats de la Berga Trail 2017.

Quines proves es disputaran?

Començant el dia 2 de juny, al vespre, amb una cursa vertical de 3,6km amb un desnivell positiu de 770 metres. Amb començament a la Plaça de Sant Pere de Berga i arribada al cim de la Figuerassa.

El dissabte 3 de juny, als plans de Corbera, es portarà a terme la Berga Trail Kids, cursa integrada a la Catalonia Kids Cup, formada per 6 recorreguts per muntanya diferents adaptats a les edats d'infants i joves d'entre 6 i 15 anys.

La Marató de muntanya, prova estrella

La prova estrella és la Marató de muntanya de Berga, que enguany arriba a la seva 12a edició. Es tracta d'una cursa de 42km de distància i 3.200 metres de desnivell positiu. El recorregut permet gaudir de l'increïble paisatge que trobem al Berguedà: la serra de Queralt, els Rasos de Peguera i la Serra d'Ensija.

Vistes espectaculars que es veuen des de les Roques Blanques d'Ensija, amb el Pedraforca de fons i el pas pel mig de prats d'alta muntanya, que de ben segur que no deixaran indiferents als participants d'aquesta exigent prova.La mitja Marató

A més a més, el mateix diumenge dia 4 de juny, se celebra la modalitat Mitja Marató, amb 25km i 1.880 metres de desnivell positiu, i la Mini de 13,86km i 1.000 metres de desnivell positiu.

La gran novetat d'aquest any

La novetat més destacable d'enguany, és que es pot córrer la Berga Trail per equips. D'aquesta manera, els Mountain Runners del Berguedà volen potenciar el fet de practicar esport en grup i, especialment, promoure la participació femenina a les curses de muntanya.

Així doncs, més de 650 atletes, des dels més petits fins als més grans, viuran un cap de setmana de trailrunning berguedà.