L'atleta juvenil de l'Avinent Manresa Toni Baños va imposar-se en la final dels 2000 metres obstacles de dissabte, corresponent al Campionat de Catalunya Juvenil celebrat a Lloret de Mar.

Baños va aconseguir un registre de 5.53,48, una marca que no només li va permetre la victòria sinó també obtenir la millor marca espanyola de la present temporada en aquesta modalitat de cursa. D'altra banda, també és el rècord dels campionats i el rècord juvenil per a l'entitat manresana.

Tot i això, la marca de Baños significa molt més que això. El registre de l'atleta del berguedà va suposar la dotzena millor marca mundial del 2017 i la millor europea de la temporada.

Per davant de Baños en el rànquing mundial només s'hi troben nou atletes kenyans i dos atletes sud-africans aquesta temporada. Un rànquing que està encapçalat pel kenyà Cleopas Kandie amb un registre de 5.36,2.

En el campionat de Lloret van participar-hi un total de 15.000 atletes repartits en tres fases de competició: dissabte al matí, dissabte a la tarda i diumenge al matí.