La nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès, campiona paralímpica l'any passat a Rio de Janeiro, va mostrar el seu gran potencial una vegada més en sumar quatre medalles d'or en el Campionat d'Espanya absolut de natació adaptada que es va fer a Cadis. Marquès va obtenir quatre medalles d'or en unes jornades que van ser molt profitoses, ja que també va rebre el premi Juan Palau 2017 a la millor esportista. Les dues medalles de la la cita paralímpica i els tres diplomes més aconseguits van ser clau per obtenir aquest guardó. El premi és atorgat per la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) i el Real Patronato Sobre Discapacidad.

De les curses que va dur a terme a la ciutat andalusa, Marquès va fer l'or en les proves de 100 metres papallona, 400 metres lliures, 200 metres estils i 100 metres esquena multidisability. En aquest sistema de competició els nedadors competeixen conjuntament en una final directa sense importar la seva discapacitat, i les sèries es distribueixen en funció del temps d'inscripció. En la darrera sèrie participen els nedadors amb millor temps, la qual cosa va augmentar el nivell del campionat. Guanya l'esportista que més s'apropi al rècord del món de la seva classe, independentment de la posició.

El gran repte d'enguany per a Marquès serà el mundial que tindrà lloc a la tardor a Ciutat de Mèxic, entre els dies 29 de setembre i 7 d'octubre, i que suposarà tot un repte per als esportistes a causa de l'alçada a la qual està situada la seu de les proves i la necessitat de fer-hi una bona aclimatació.